FOTO: Uz hula-hop i filmsku projekciju započeo 2. Dječji festival Volos @ Volosko

djecji_dan_volos_volosko_2014

Dječji festival Volos nastavlja se danas u 12 sati u Mandraću kada će djeca moći upoznati kalafatski posao, a od 12.30 sati krenut će i radionica origamija. Veliku fotogaleriju s otvorenja festivala pogledajte na ovom linku

Marko Kalc

Marko Kalc

Volosko – Drugo izdanje dječjeg festivala Volos okupilo je jučer na Puntici, odnosno početku obalnog šetališta lungomare, brojnu volosćansku i opatijsku djecu koja su već od prvog trenutka ovog edukativnog festivala imala što naučiti. Ne samo o povijesti Voloskog koju im je približila voditeljica Sanja Albaneže nego i o vještini ‘‘hulahopiranja’‘ koju su im je predstavio Marko Kalc na zanimljivoj radionici.

– Udruga Srce za Volosko poznata je po edukativnim radionica i raznim događanjima, a ovoga puta odlučili su se napraviti jedan dječji festival, festival igre, zadovoljstva, druženja, boje, filma… Festival na kojem ćete naučiti nešto novo o svom mjestu, domaćoj besedi, ali i tradicionalnim zanimanjima poput brodogradnje i ribarenja, stoga vam želim da puno toga usvojite, da se družite i zabavite, kazao je zamjenik opatijskog gradonačelnika Fernando Kirigin na otvorenju festivala.

Iris Vrus

Iris Vrus

I ljubitelji filma mogli su uživati, uz poznato ostvarenje Dušana Vukotića ‘‘Sedmi kontinent’‘ koje je dijelom snimano i u Voloskom, a o tim iskustvima svoje je dojmove prenijela glumica Iris Vrus koja je u njemu odigrala glavnu rolu. Prvi dan festivala zaključen je nastupom žonglerske skupine Red Rays.

Dječji festival Volos nastavlja se danas u 12 sati u Mandraću kada će djeca moći upoznati kalafatski posao, a od 12.30 sati krenut će i radionica origamija. Od 17.30 sati na Brajdici kreću dječje sportsko-edukativne igre, nakon čega će u 18.30 nastupiti opatijske mažoretkinje, a istovremeno će započeti i kreativne glazbene i likovne radionice. U 19 sati najavljena je radionica žongliranja, a od 20 sati disco za djecu.

Veliku fotogaleriju s otvorenja festivala pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!