FOTO: Uz malo maruna, ali puno veselja i posjetitelja završila je 41. Marunada @ Lovran

41_marunada_nedjelja_giro_mario_lipovsek_karin_kuljanic_puhacki_orkestar_lovran_2014_4

Nedjelja je na Marunadi tradicionalno ”obiteljski dan”, tako da je vladala velika potražnja za ukusnim slasticama i pečenim marunima, no pravog lovranskog maruna bilo je u malim količinama, i prodavao se po relativno visokoj cijeni od 50 kuna za kilogram. Fotogaleriju posljednjeg dana ovogodišnje Marunade pogledajte na ovom linku

Start utrke Giro di Marunada

Start utrke Giro di Marunada

Lovran – Završilo je jučer 41. izdanje tradicionalne lovranske Marunade, fešte koja već gotovo pola stoljeća promovira autohtonu domaću sortu kestena, te privlači tisuće posjetitelja s čitave Opatijske rivijere, riječkog područja i Istre, ali i čitave Hrvatske te inozemstva, i koja je redovit gost na listama najboljih gastromanifestacija koje sastavljaju renomirani europski časopisi i vodiči.

Samo par sati nakon završetka veselog subotnjeg druženja s Koktelsima i Mustafima, nastavljena je fešta na parkiralištu Brajdice, gdje su od ranog jutra goste zabavljali Edi Lazarić, Kokonić & Makso.

Puhački orkestar Lovran

Puhački orkestar Lovran

Nedjelja je na Marunadi tradicionalno ”obiteljski dan”, tako da je vladala velika potražnja za ukusnim slasticama i pečenim marunima, no pravog lovranskog maruna bilo je u malim količinama, i prodavao se po relativno visokoj cijeni od 50 kuna za kilogram.

Ugodnu poslijepodnevnu atmosferu sunčanog lovranskog vikenda upotpunili su nastupi Puhačkog orkestra Lovran i zvijezda večeri, Marija Battifiace i Karin Kuljanić, a do pola noći one najizdržljivije ljubitelje fešte i maruna zabavljala je grupa Tri kralja.

Nedjelju je obilježila i velika posjeta gostiju...

Nedjelju je obilježila i velika posjeta gostiju…

Također, u sklopu sportskog djela ovogodišnje Marunade, na boćalištu BK Lovran održan je pozivni turnir u boćama, dok je timska orijentacijska biciklijada pod nazivom ’12. Giro di marunada’ održana na uobičajenoj trasi po obroncima Učke. Ovogodišnja utrka nije imala imperativ najbržeg prolaznog vremena već prolaz po svim kontrolnim točkama duž uobičajene trase biciklijade ”Giro di marunada“. Na biciklijadi je sudjelovalo 20 timova, a najbrži u konkurenciji muških timova bili su Aleš Hrvatin i Goran Zidarić, dok su kategoriji miješanih parova slavili Anita Bistričić i Kristian Vasić.

Fotogaleriju posljednjeg dana ovogodišnje Marunade pogledajte na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!