FOTO: Uz pjesmu i molitvu otvorene najveće i najljepše jaslice u našem kraju @ Šmogori

Jaslice pul Šmogor

Jaslice pul Šmogor

Uz otvorenje jaslica, jučer je održan i ”maraton” filmova za djecu, a danas se Božićna šetemana nastavlja scensko-plesnom predstavom Društva Naša djeca Matulji koja će se pod nazivom ”8. Božićna štorija” održati u 19 sati u školskoj sportskoj dvorani. Fotogaleriju s otvorenja jaslica pogledajte na ovom linku

jaslice_smogori_bozicna_setemana_pul_matuj_2014_2

Šmogori – Najveće i najljepše jaslice u našemu kraju otvorene su sinoć tradicionalno pred kućom na adresi Šmogorska cesta 30, a time je i službeno započela Božićna šetemana u Općini Matulji. Pedsetak građana okupilo se u Šmogorima kako bi svjedočilo ”paljenju svjetla” atraktivnog prikaza Isusova rođenja, u čije je stvaranje utrošen čitav kamion mahovine i mnoštvo drugog materijala kako bi se oko jaslica izgradio pravi mali svijet na više od 150 kvadratnih metara vrta pod velikim borom.

– Opet smo se našli na našem svetem meste, si ki vole tradiciju prišli su, a videl san da je i ka suzica zasvetlila. Nadan se da će nan ovako lepo bit i va novemu letu, kazao je predsjednik udruge Jaslice Šmogori Boris Baćić, uz kojega najveće zasluge za činjenicu da se 14. godinu zaredom u Šmogorima postavlja jedna od najpoznatijih biblijskih scena nose Elizika Tomac i Ivo Lipić.

jaslice_smogori_bozicna_setemana_pul_matuj_2014_3

Jaslice je kratkom molitvom posvetio matuljski župnik Kristian Malnar, a prigodnim su izvedbama božićnih i sakralnih pjesama blagdansku atmosferu proširili članovi klape Nokturno, koji su dio ove tradcije već jedanaestu godinu. Kako nam je ispričao Ivo Lipić, jedne je godine stiglo nekoliko članova klape pogledati jaslice i spontano zapjevalo, nakon čega se pjesma toga dana nastavila i u njegovoj kući, a klapa Nokturno ostala je neizostavni dio ceremonije otvorenja najpoznatijih liburnijskih jaslica.

kino_sportska_dvorana_1

Uz otvorenje jaslica, jučer je održan i ”maraton” filmova za djecu, a danas se Božićna šetemana nastavlja scensko-plesnom predstavom Društva Naša djeca Matulji koja će se pod nazivom ”8. Božićna štorija” održati u 19 sati u školskoj sportskoj dvorani. Sutra će se na istom mjestu u 18 sati održati dječja predstava ”Štorija va štorije” glumačke skupine odgajateljica dječjeg vrtića Matulji.

Fotogaleriju s otvorenja jaslica pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!