FOTO: Uzbudljiva glazbena večer uz Sumi Jo i Lucia Galla opravdala je naziv The Best of Opera @ Opatija

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, HNK Ivan pl. Zajc Rijeka,

Uz slavni dvojac, nastupili su Ivana Srbljan i Aljaž Farasin, a briljirali su i članovi orkestra i zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, koji su pod ravnanjem Tibora Boganyija dosegli najvišu razinu izvedbe. Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, HNK Ivan pl. Zajc Rijeka,

Opatija – Uzbudljivu opernu večer pod zvijezdama ispunjenom gledalištu Ljetne pozornice pružio je sinoćnji koncert ”The Best of Opera”, koji je održan u suradnji Festivala Opatija, HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i Riječkih ljetnih noći.

Naziv ”najbolje od opere” može se dvojako tumačiti – s jedne strane kao izbor repertoara na kojem su se našle popularne arije iz poznatih djela Verdija, Puccinija, Mozarta, a s druge kao postavu izvođača koji su te ”hitove” predstavili publici u novom ruhu. U prvom redu, to se odnosi na možda i najsjajniju opernu zvijezdu današnjice, Koreanku Sumi Jo (koju su u publici slušali mnogi njeni sunarodnjaci), njenog te večeri praktički ravnopravnog partnera, internacionalno poznatog baritona Lucia Galla, ali i mlade operne izvođače Ivanu Srbljan i Aljaža Farasina koji su bili više od ”druge postave” sinoćnjeg koncerta. Briljirali su i članovi orkestra i zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, koji su pod ravnanjem Tibora Boganyija dosegli najvišu razinu izvedbe.

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, HNK Ivan pl. Zajc Rijeka,

U glazbenim i vokalnim bravurama uživalo je oko 1.100 slušatelja, a dvosatni koncert uistinu je opravdao svoj naziv predstavivši ključne trenutke slavnih opera, među kojima su se našle Rossinijeva Guillaume Tell, Verdijev Otello, Donizettijeva Linda di Chamonix, Mozartov Don Giovanni, Berliozov Faust, Puccinijeva Tosca, Bellinijeva Norma, Massenetov Werther, Saint-Saensov Samson i Dalila te, u finalu, Verdijev Rigoletto koji je u ariji ”Bella figlia dell’ amore” okupio svo četvero izvođača.

Dojmove sa sinoćnjeg događanja pogledajte u velikoj foto-galeriji.

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, HNK Ivan pl. Zajc Rijeka,

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net