FOTO: Vatreni na doručku u Ugostiteljskoj školi @ Opatija

Između svih ponuđenih delicija, odabrano društvo moglo je uživati u finom učkarskom ovčjem siru, jogurtu sa šipkom i mentom, fritaji sa škampima i vrganjima, roladi od maruna… Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku teksta.

Opatija – Učenici i nastavnici Ugostiteljske škole Opatija ugostili su jučer na doručku izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Igora Štimca i dio njegovih ”vatrenih“, koji su na Kantridi odigrati utakmicu protiv selekcije HNL-a.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac, reprezentativci Mateo Kovačić i Josip Radošević, sudac Damir Wolf koji će se na današnjoj utakmici oprostiti od suđenja, bivši nogometaši Nenad Gračan, Danijel Šarić i Milan Radović te sportski novinar i kolumnist Novog lista Orlando Rivetti gostovali su na doručku u Ugostiteljskoj školi, a uz ravnatelja Damjana Miletića sportske goste pozdravili su predsjednik županijske skupštine Ingo Kamenar, gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić te predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin.

Ravnatelj Miletić upoznao je goste s poviješću Ugostiteljske škole i projektima koje provode.

– Ovim sportskim doručkom nastavlja se naš projekt kojim promoviramo važnost doručka kao najvažnijeg dnevnog obroka, ali i doručak spravljen od autohtonih namirnica našeg kraja s ciljem promocije vrijednosti na kojoj naša škola svesrdno i svakodnevno radi, kazao je Miletić.

Izbornik Štimac kazao je da je u Opatiji i našoj županiji uvijek bio odlično primljen, a za Kantridu ga vežu posebne uspomene jer je tamo odigrao i prvu i posljednju utakmicu za reprezentaciju.

– Ugostiteljska škola je uvelike zaslužna što su Kvarner i Istra perjanice gastronomije naše zemlje, naglasio je izbornik Štimac.

Gradonačelnik Opatije zahvalio je ravnatelju na odličnom projektu ”Ugosti na doručku“ koji je već ”ugostio“ mnoge poznate osobe, političare, sportaše, pjevače i glumce.

– Kao što hrvatska reprezentacija promovira našu zemlju u sportu, tako i naša Ugostiteljska škola promovira naš grad, istaknuo je Dujmić.

[nggallery id=480]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!