FOTO: Vazmene užanci na krovu sportske dvorane privukle ‘i mlade i stare’ @ Matulji

Dok su djeca uživala u potrazi za uskršnjim jajima sakrivenim na neočekivanim mjestima i u picanju jaja, odrasli su mogli kušati pince i pomoći odabrati najbolju vazmenu pogaču. Također se biralo i najljepše oslikano uskršnje jaje, a kako je protekao čitav program i tko su bili najuspješniji natjecatelji provjerite u nastavku teksta…

Matulji – Ugodno druženje pred početak Velikog tjedna u Matuljima je održano jučer ujutro na krovu sportske dvorane u organizaciji Udruge umirovljenika, a u programu manifestacije Vazmene užanci bio je niz zanimljivih događanja koje su u centar mjesta privukle „i mlade i stare“.

Dok su djeca uživala u potrazi za uskršnjim jajima sakrivenim na neočekivanim mjestima i u picanju jaja, odrasli su mogli kušati pince i pomoći odabrati najbolju vazmenu pogaču. Na natjecanju u pripremi najbolje Vazmene pogače u kategoriji pekara i slastičara prvu nagradu osvojila je slastičarna Kupido iz Jušića, drugu pekara Korina iz Matulja, treću pekara Radnik Opatija, a pekara PIK iz Rijeke dobila je priznanje za sudjelovanje. U kategoriji pojedinaca bilo je petnaest sudionika. Prvo mjesto osvojila je Sonja Afrić, drugo Dušana Mohorovičić, a treće Milenka Stanić.

– Za najljepše oslikano jaje ‘Uskršnji zeko’ prvo mjesto dobila je Mirjana Bošnjak. Drugo mjesto ‘Eko jaje’ osvojila je Eni Žigulić, a treće mjesto nagradu s nazivom ‘Proljetna čarolija’ dobila je Vlasta Bralić. Obnovili smo i održavanje prastare igre Picanje jaj, bacanjem novčića u kuhano jaje. Novčić bačen s udaljenosti 2,80 metara morao se zabiti u jaje. Bio je veliki interes pa je od petnaestak „bacača“ bilo čak tri uspješna pogotka: Novak Alojz, Mušćo Dušan i Cucančić Ivo. Prije bacanja svatko je trebao popiti čašu vina za „dobro oko“. U parku oko amfiteatra u Jankovićevom dolcu sakrili smo 40 oslikanih jaja. Djeca su se trudila u traženju i sva su jaja pronađena. Svako dijete za pronađeno jaje dobilo je za nagradu čokoladno jaje. Imali smo i humanitarnu prodaju predmeta koje su izradile vrijedne članice Udruge a sve što dobiveno donirat ćemo djeci s poteškoćama u razvoju. Također, podijelili smo i vrijedne nagrade koje smo dobili od donatora, vožnju brodom Paragvaj, izlet u Zagreb – Zrinšćak Opatija, te konzumacije u slastičarni Beto, Oštariji Štacion, Restoranu Skala i Restoranu Laguna, kazala je Sonja Vlah, ispred Udruge umirovljenika iz Matulja, ujedno i organizatora ove manifestacije.

Vazmene Užanci Na Krovu Sportske Dvorane Privukle ‘i Mlade I Stare’ @ Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank