FOTO Večer fizike i promocija knjige ‘Blesimetar drugi’ Saše Cecija obilježio veliki interes publike @ Volosko

Večer fizike uz promociju knjige i druženje s autorom bilo je popraćeno nastupom Vedrana Ružića koji je publici odsvirao nekoliko autorskih kompozicija.

Volosko – Večer fizike i promocija knjige ‘Blesimetar drugi’ Saše Cecija održana je nedavno u Interpretacijskom centru dr. Andrija Mohorovičić – MOHO centru uz veliki interes publike.
Večer fizike uz promociju knjige i druženje s autorom bilo je popraćeno nastupom Vedrana Ružića koji je publici odsvirao nekoliko autorskih kompozicija.

– U knjizi iznosim činjenice i znanstvenu istinu kako je ja vidim, a nitko ne voli čuti istinu pa tako kako su nekada kraljevi preko dvorskih luda, koje su bile šašave i otvorene, dobivali informacije i istinu, tako je i ja u svojoj knjizi dajem ljudima”, objašnjava autor i dodaje kako je on taj koji će, kada nitko neće, govoriti o istini bilo da se radi o cijepljenju, GMO-u, globalnom zatopljenju ili nuklearnoj energiji. Baš kao i prva knjiga, Blesimetar Drugi kompilacija je tekstova koje je autor objavio na svom Facebook profilu i blogu te raznim medijima.

U novoj knjizi Saša Ceci donosi svoje tekstove u kojima na jednostavan način piše o fizici svakodnevnih fenomena kao što su sunčanje, znojenje, plime i oseke, cvrčanje cvrčaka, ljetne oluje, munje i gromovi, škripanje krede, zrcaljenje u ogledalima, odbijanje kugli kod biljara… Osim fizike, knjiga sadrži i tipične Cecijeve tekstove s njegovog bloga u kojima se u svom šaljivo-ozbiljnom gorko-slatkom stilu dotiče svega, od matematike i biologije, do vjeronauka, psihologije i politike. Barem one znanstvene. Kroz sve te priče, intervjue i komentare provlači se jedno pitanje: što je uloga, odnosno koja je svrha znanstvenika u modernom društvu. Za kraj dodajmo da svaka priča ima svoj soundtrack.

Saša Ceci je čestični fizičar s Instituta Ruđer Bošković i CERN-a, jedan od autora i voditelja znanstvene emisije HRT-a Treći element, dopredsjednik Hrvatskog fizikalnog društva, autor bloga Blesimetar (i istoimene knjige) na portalu Jutarnjeg lista, jedan od organizatora i voditelja zagrebačkih Skeptika u pubu od samih njihovih početaka, popularizator fizike na Facebooku, član Malog vijeća Sindikata znanosti i urednik više udžbenika iz fizike za osnovnu školu. Uz sve to, povremeno drži nastavu na Sveučilištu u Zagrebu.

Večer Fizike I Promocija Knjige ‘Blesimetar Drugi’ Saše Cecija Obilježio Veliki Interes Publike @ Volosko

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank