VIDEO, FOTO: Večer šansone uz Terezu Kesoviju @ Matulji

Nakon velikog gala koncerta Hrvatskih diva na Ljetnoj pozornici u srijedu, jedna od njih – Tereza Kesovija, nastavila je svoju ”mini-turneju” Liburnijom nastupivši u Matuljima ovog petka navečer. U ulozi gosta na pozornici joj se pridružio i mladi opatijski pjevač David Danijel.

Matulji – U gledalištu ”sješnjenom” između crkve i zgrade Općine Matulji ovog se petka ponovo tražilo mjesto više, jer u programu ”Trifonija Music” u sklopu ”Matuljskih ljetnih večeri” svoje je mjesto našla jedna glazbena poslastica – večer šansone uz Terezu Kesoviju.

Ikona hrvatske estrade koja je međunarodnu popularnost potvrdila i nastupom u pariškoj Olympiji, oduševila je publiku energičnim izvedbama svojih najpoznatijih skladbi, kao što su ‘’Nono, dobri moj nono’’, ‘’Prijatelji stari gdje ste’’ i drugih, a u jednom dijelu koncerta na pozornici joj se pridružio i mladi opatijski pjevač David Danijel, koji je nedavno snimio jednu novu pjesmu kao najavu za novi album koji namjerava snimiti u proljeće 2013. Riječ je o Terezinoj pjesmi, Anđele moj, koju je Tereza snimila davnih ’70 godina za talijansku izdavačku kuću Philips.

Inače, za svoj umjetnički rad Tereza je nekoliko puta bila nagrađivana prestižnim društvenim nagradama, među kojima su i Nagrada Vlaho Paljetak 1977., te Nagrada Đeki Srbljenović za poseban doprinos Splitskom festivalu 2000 godine. Uz to, 1999. godine Tereza je odlikovana i proglašena Vitezom Visokog odličja za doprinose u kulturi (Chevalier des Arts et Lettres), koju dodjeljuje predsjednik Republike Francuske, a ubrzo potom uručena joj je i Zlatna povelja humanizma.

[nggallery id=332]

Večer šansone uz Terezu Kesoviju @ Matulji

Davor Žic / Liburnija.net