FOTO: Večer sportske humanosti nogometnih legendi Rijeke i Intera

hnk_rijeka_inter_veterani_2016_humanitarna_nogometna_utakmica_01

Pogled Dalibora Horvata, idejnog začetnika akcije Sve za djecu – kao kap vode na dlanu, govorio je više od riječi. Humanitarna akcija je uspjela, a vjerna riječka publika pljeskom je nagradila veterane Rijeke i Intera. Veliku fotogaleriju s utakmice možete pogledati na ovom linku

hnk_rijeka_inter_veterani_2016_humanitarna_nogometna_utakmica_3_01

Rijeka – Uvertira za ogled veterana Rijeke i Intera, bio je zanimljiv susret momčadi All Star i Humane zvijezde. Dok su se tribine stadiona HNK Rijeka polako punile, neka poznata nogometna, ali i imena iz svijeta sporta i zabave pokazale su svoje znanje na velikom travnjaku. Bilo je tu puno toga za vidjeti, Admir Hasančić odlično se snašao u dresu Rijeke kojeg je toliko volio. Ipak odgodio je prvi gol proigravši Vlaovića. U listu strijelaca upisali su se i Igor Tkalčević, Admir Hasančić i Senad Brkić, nogometaši koji su nekada više nego uspješno nosili dres Rijeke.

Nekima je riječki zrak više prijao nego drugima, trebalo je pronaći zadnje atome snage da bi se izdržalo 40 minuta iako su bile dozvoljene leteće zamjene. Nekada proslavljeno riječko rukometno krilo Mirza Džomba morao je također loviti dah pri kraju utakmice, ali Humane zvijezde uspjele su pogocima Posaveca i Bovana opravdati očekivanja.

hnk_rijeka_inter_veterani_2016_humanitarna_nogometna_utakmica_2_01

Dok je sunce polako zalazilo za Učkom, veterani Rijeke i Intera Forever zauzeli su travnjak i nizom sjajnih poteza oduševili riječku publiku koja je na jednom mjestu imala priliku vidjeti mnoga poznate lica iz svijeta nogometa koje su do nedavno mogli gledati samo na malim ekranima. Javier Zanetti, koji je bio najtraženija osoba za zajedničku fotografiju, djelovao je kao da bi bez problema mogao ponovo obući dres i igrati na najvišoj razini. Francesco Toldo u završnici je ostavio rukavice na klupi i pojačao desni bok Intera, a Nicola Berti zabavljao je sve prisutne. Giorgos Karagounis koji je s Grčkom osvojio naslov prvaka Europe, srdačno se pozdravio s Goranom Vlaovićem i Danijelom Šarićem, bilo je tu još puno slučajnih susreta i evociranja nekih davnih uspomena iz igračkih dana.

Na travnjaku je pak bilo puno lijepih poteza, ali i simuliranja, traženja prekršaja, klizećih startova, sve ono što krasi jedan derbi. I veterani Rijeke dokazali su zašto su nekada nosili najdraži dres. Admiru Hasančiću ništa nije bilo teško, legendarni Haso u jedno je popodne odigrao dvije utakmice. Bilo je tu puno efektnih poteza, kao što je lijep pokušaj Račkog koji je jednostavno i iz prvog dodira natjerao Tolda na intervenciju.

hnk_rijeka_inter_veterani_2016_humanitarna_nogometna_utakmica_1_01

Inter je poveo golom Bianchija u 23. minuti, a Rijeka je dočekala svoj trenutak u 69. minuti s bijele točke. Flego je preuzeo odgovornost, Toldo u tom trenutku više nije bio na vratima, a Mondini nije pogodio stranu – 1:1.

Rezultat na kraju krajeva nije bio važan. Pogled Dalibora Horvata, idejnog začetnika akcije Sve za djecu – kao kap vode na dlanu, govorio je više od riječi. Humanitarna akcija je uspjela, a vjerna riječka publika pljeskom je nagradila veterane Rijeke i Intera.

Sve je to na kraju bilo za djecu, kao što slogan akcije kaže: Kao kap vode na dlanu!

Veliku fotogaleriju s utakmice možete pogledati na ovom linku

hnk_rijeka_inter_veterani_2016_humanitarna_nogometna_utakmica_4_01

Nikola Cvjetović / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi, Marin Ružić

error: Content is protected !!