FOTO: Večer versi i muziki – Predstavljen projekt Čakavski bardi va Lovrane

Foto Luigi Opatija, Op?ina Lovran, Dani Lovrana 2016, ?akavski

Radi se o projektu nastalom iz suradnje dr. art. Mihalja Ivkovića, lovranskog ”maestra harmonike” i istaknutih proučavateljica djela najpoznatijih čakavskih pjesnika poput Drage Gervaisa ili Zorana Kompanjeta – Vlaste Sušanj Kapićeve i dr. Rajke Jurdane te dr. Vjekoslave Jurdane – u kojem su stihovi čakavske poezije uokvireni glazbom u Ivkovićevu aranžmanu. Fotogaleriju sa subotnjeg događanja pogledajte na ovom linku.

Foto Luigi Opatija, Op?ina Lovran, Dani Lovrana 2016, ?akavski

Lovran – Projekt ”Čakavski bardi va Lovrane” prvi puta predstavljen je javnosti proteklog vikenda na događanju nazvanom ”Večer versi i muziki”, koje se održalo u prostoru lovranske galerije Laurus.

Radi se o projektu nastalom iz suradnje dr. art. Mihalja Ivkovića, lovranskog ”maestra harmonike” i istaknutih proučavateljica djela najpoznatijih čakavskih pjesnika poput Drage Gervaisa ili Zorana Kompanjeta – Vlaste Sušanj Kapićeve i dr. Rajke Jurdane te dr. Vjekoslave Jurdane – u kojem su stihovi čakavske poezije uokvireni glazbom u Ivkovićevu aranžmanu.

Na lovranskoj večeri, Vjekoslava Jurdana je predstavila projekt kao recenzantica, a stihove uz pratnju Mihalja Ivkovića čitale su Vlasta Sušanj Kapićeva i Rajka Jurdana, uz zadovoljne reakcije okupljene publike.

Ovo događanje bilo je dio programa koji se odvijaju u sklopu obilježavanja Dana Općine Lovran, a nekoliko dana ranije na istom mjestu predavanje je održao prof. dr. sc. Roberto Žigulić, i to na temu ”Dr. Albin Eder – Neumorni prvoborac za Lovran” koje se bavilo životopisom i ostavštinom osobe koja je značajno utjecala na lječilišni status ovih krajeva.

Fotogaleriju sa subotnjeg događanja pogledajte na ovom linku.

Foto Luigi Opatija, Op?ina Lovran, Dani Lovrana 2016, ?akavski

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!