FOTO: Vedran Dorčić, Viliam Udović i Marin Ružić uspješno nastupili na badminton turniru u Brežicama

brezice_badminton_turnir_2016

Predstavnici Liburnije na ovom su turniru bili Vedran Dorčić i Viliam Udović iz KŠR Gorovo te Marin Ružić koji je nastupao za BK Rukavac. Dorčić i Udović u pojedinačnoj su konkurenciji nastupili u kategoriji MSB dok je Ružić nastupio u kategoriji MSC. Nekoliko fotografija s turnira pogledajte na ovom linku

Brežice / Opatija – Međunarodni badminton turnir službenog naziva ”4. Turnir bratstva in enotnosti“ održao se protekle subote u sportskoj dvorani u Brežicama. Ovo jako natjecanje okupilo je 127 igrača iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije. Turnir je organizirao BK Pišece, a natjecatelji su se za odličja nadmetali u 6 pojedinačnih te u 7 kategorija parova.

brezice_badminton_turnir_2016_1

Predstavnici Liburnije na ovom su turniru bili Vedran Dorčić i Viliam Udović iz KŠR Gorovo te Marin Ružić koji je nastupao za BK Rukavac. Dorčić i Udović u pojedinačnoj su konkurenciji nastupili u kategoriji MSB dok je Ružić nastupio u kategoriji MSC. U konkurenciji parova Udović i Dorčić nastupili su u kategoriji MDC kao i Ružić koji je nastupio u paru sa Slovencem Dejanom Mikušom iz BK Pišece.

U pojedinačnoj konkurenciji u MSB kategoriji Vedran Dorčić prošao je grupnu fazu natjecanja te je u četvrtfinalu u dva seta poražen od Antonia Marunice sa Visa. Viliam Udović svoj je nastup u pojedinačnom dijelu turnira završio u fazi natjecanja po skupinama. Marin Ružić u kategoriji MSC prošao je skupinu, pobijedio u osmini finala da bi u četvrtfinalu u napetom meču u tri seta izgubio od kasnijeg pobjednika Zagrepčanina Gorana Trtinjaka.

brezice_badminton_turnir_2016_2

U konkurenciji parova predstavnici Liburnije imali su više uspjeha; u kategoriji MDC prvo mjesto osvojio je par Dorčić / Udović koji je u 4 meča ostvario isto toliko pobjeda i zasluženo je osvojio naslov. Treće mjesto u istoj kategoriji osvojio je hrvatsko slovenski par Marin Ružić / Dejan Mikuš koji je u ovakvom sastavu nastupio po prvi puta.

U najprestižnijoj MSA kategoriji pobjedu je odnio Slovenac Jan Zajtl koji je u finalu u dva seta bio bolji od sunarodnjaka i prvog nositelja turnira Mitje Bajželja. U kategoriji WSA pobjedu je odnijela Zagrepčanka Sara Mikuš iz BK Flex koja je u finalu savladala predstavnicu BIH Dalilu Prando u 2 seta.

Nakon natjecateljskog dijela turnira podjela odličja i druženje do kasno u noć održalo se u vatrogasnom domu Pišece gdje su svi željni dobre zabave i opuštanja došli na svoje uz pomoć glazbenog tria Suha pipa. Nekoliko fotografija s turnira pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!