FOTO: Vedran Ružić, Šajo, Dušanka Vuković, Mladen i Jelena Šćulac te potražni pas Elmo oduševili mališane na Adventskim pričaonicama

Šajo

Šajo

Poznati stanovnici Opatije čitali su priče najmlađim sugrađanima te su svojim prisustvom obogatiti blagdanski ugođaj u Knjižnici. Veliku fotogaleriju s održanih pričaonica pogledajte na ovom linku

Jelena i Elmo

Jelena i Elmo

Opatija – Gradska knjižnica i čitaonica “Viktor Car Emin” organizirala je akciju poticanja čitanja – Adventske pričaonice – poznati čitaju djeci. Poznati stanovnici Opatije čitali su priče najmlađim sugrađanima te su svojim prisustvom obogatiti blagdanski ugođaj u Knjižnici.

– Gošća prve adventske pričaonice na dječjem odjelu Halugica bila je bivša voditeljica opatijske knjižnice gospođa Dušanka Vuković koja je okupljenim mališanima pročitala staru ukrajinsku bajku “Rukavica”. Djeca su sa zanimanjem slušala bajku koju je naša gošće pričala istovremeno pletući. Po završetku priče djeca su ukrašavala rukavice šarenim uzorcima te se zasladili keksima. Sljedeći gost pričaonice bio je mladi umjetnik Vedran Ružić koji je djeci pročitao poznatu pjesmu Drage Gervaisa o mačku Morčiću iz slikovnice s vlastitim ilustracijama. Pričao je s djecom o njihovim kućnim ljubimcima te zajedno s njima, po završetku priče, crtao nestašnog mačića u raznim situacijama. Na trećoj je pričaonici u prosincu sudjelovao Dražen Turina Šajeta koji je okupljenoj djeci pročitao priču o Krispinu, praščiću koji je imao sve uvijek prigodnu u ovo blagdansko doba. Djeca su sa zanimanjem pratila priču, a nakon nje zajedno sa našim gostom pjevala božićne pjesme, napomenuli su organizatori iz opatijske gradske knjižnice i čitaonice.

Mladen Šćulac

Mladen Šćulac

Gost posljednje predbožićne pričaonice bio je županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac koji je djeci pročitao priču o strašnim zmajevima koji su htjeli slaviti Božić, ali su svako drvce zapalili te im je dostavljeno vatrootporno drvce kako bi oni mogli uživati u Božiću.

– Gospodin Šćulac je na opće oduševljenje okupljenih na dječjem odjelu obukao punu vatrogasnu opremu te djeci pokazao što je sve potrebno kod gašenja vatre. Posebni gosti ove pričaonice bili su Jelena Šćulac te njezin Elmo – potražni pas opatijskih vatrogasaca koji su razveselili sve okupljene i pokazali par trikova i naredbi kojima se koriste u akcijama, dodali su organizatori.

Veliku fotogaleriju s održanih pričaonica pogledajte na ovom linku

Dušanka Vuković

Dušanka Vuković

Vedran Ružić

Vedran Ružić

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!