FOTO: Vedran Ružić trio održao ‘night speaking’ jazz večer @ Old school pub

Vedran Ružić trio

Vedran Ružić trio

Koncert podijeljen u tri seta otvoren je jazz standardima nakon kojeg su na red stigle kompozicije s nedavno objavljenog albuma ”Night Speaking“. Fotogaleriju iz Old school puba pogledajte na ovom linku

Opatija – Ljubitelji odličnog jazza ponovo su imali prilike uživati u glazbenoj virtuoznosti tria kojeg čine Tonči Grabušić te braća Vedran i Zvjezdan Ružić. Naime, Vedran Ružić trio, nakon službene promocije novog albuma održane prošlog tjedna u Villi Angiolini, opatijskoj publici priuštio je još jednu večer za pamćenje, ovog puta u inspirativnom ambijentu Old school puba.

Tonči Grabušić

Tonči Grabušić

Koncert podijeljen u tri seta otvoren je jazz standardima nakon kojeg su na red stigle kompozicije s nedavno objavljenog albuma ”Night Speaking“. Podsjetismo, nakon niza godina strpljivog skladanja melodija, 2014. godine pjesme su napokon dovršene i svrstane u jednu cjelinu u obliku albuma ”Night Speaking“. Višejezični nazivi pjesama sugeriraju da su pojedine pjesme nastajale tijekom putovanja po europskim prijestolnicama kulture na kojima je Vedran crpio svoju inspiraciju. Na albumu se može čuti osam autorskih pjesama, od bluesa do etno jazz žanra. Naslovnica albuma je slika Vedrana Ružića, akril na platnu, koja je spontano nastala u njegovom ateljeu na Voloskom te se nametnula kao odličan odabir za vizualni identitet albuma ovog trojca.

Kako je protekla ‘night speaking’ jazz večer provjerite na ovom linku

Veliki interes publike...

Veliki interes publike…

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!