FOTO: Veleposlanica Slovenije dr. sc. Smiljana Knez u nastupnom posjetu Liburniji @ Matulji, Opatija

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, OŠ Matulji, Posjet velepos

I dok je opatijski posjet obilježio turizam, u Matuljima je fokus stavljen na obrazovanje, obzirom da se već nekoliko godina u osnovnoj školi ‘Dr. Andrije Mohorovičića’ provodi učenje slovenskog jezika i kulture po modelu C. Nekoliko fotografija koje smo snimili prilikom posjeta Matuljima pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, OŠ Matulji, Posjet velepos

Matulji, Opatija – Veleposlanica Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj dr. sc. Smiljana Knez posjetila je jučer Matulje i Opatiju.

Veleposlanica Knez naglasila je da je Opatija već prepoznata kao cjelogodišnja destinacija, posebno je pohvalila uređenje grada i jedinstvenu sinergiju s prirodom te dodala da je opatijska specifična vrijednost njezina prepoznatljiva arhitektura.

Budući da Slovenija predstavlja jedno od najznačajnijih emitivnih turističkih tržišta Opatije, razgovaralo se je i o mogućim novim oblicima suradnje na području kulture i turizma. Naime, u 2016. godini gosti iz Slovenije ostvarili su 55.620 noćenja – što je bilo 6 posto više u odnosu na 2015. godinu. Isto tako, tijekom predsezone i posezone slovenski gosti čine jedno od tri najznačajnija opatijska tržišta.

Foto Luigi Opatija, Op?ina Matulji, OŠ Matulji, Posjet velepos

I dok je opatijski posjet obilježio turizam, u Matuljima je fokus stavljen na obrazovanje, obzirom da se već nekoliko godina u osnovnoj školi ‘Dr. Andrije Mohorovičića’ provodi učenje slovenskog jezika i kulture po modelu C.

Prigodni program izveli su učenici osnovne škole, a veleposlanicu su uz ravnateljicu škole Astrid Massari pozdravili i predstavnici Općine Matulji – općinski načelnik Mario Ćiković i njegova zamjenica Eni Šebalj.

Nekoliko fotografija koje smo snimili prilikom posjeta Matuljima pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!