FOTO: Veličanstven plavo bijeli pohod na metropolu – Armada preplavila Zagreb

armada_bijeli_vlak_rijeka_dinamo_kup_2014 (80)

U nastavku teksta donosimo ‚inside’ priču našeg stalnog suradnika i prijatelja Marina Ružića. Odlazak Bijelim vlakom na utakmicu u Zagreb te njegov dojam velike riječke pobijede prosčitajte u nastavku teksta. Također, na ovom linku pogledajte impresivnu fotogaleiju, s više od 80 fotografija, koju je Marin neumorno fotkao od riječkog kodvora do maksimirskog stadiona

Rijeka / Zagreb – ’’Kako je dobro j…. te opet…“ odzvanjalo je riječkim željezničkim kolodvorom u četvrtak negdje oko 3 ujutro. Bijeli vlak koji se iz Zagreba vraćao sa punim plijenom sigurno je i po rasporedu vratio oko 1200 najvjernijih navijača Rijeke u voljeni grad.

armada_bijeli_vlak_rijeka_dinamo_kup_2014 (5)

Veličanstven plavo bijeli pohod Armade na metropolu polako se bližio svom kraju. Osjećaji ponosa, sreće i zadovoljstva miješali su se sa umorom nakon poludnevne avanture koja će se još dugo prepričavati i van našeg grada te županije.

Od ranog jutra plavo bijela groznica počela je tresti grad na Rječini. Kako se bližilo vrijeme polaska bijelog vlaka (5 do 12), masa se navijača sa svih strana slijevala na pomalo zaboravljeni glavni željeznički kolodvor.
Pod budnim okom interventne policije, bez i najmanjeg incidenta 1200 duša se s jednim zajdničkim ciljem prelilo u željezničku kompoziciju čiji se broj vagona zaustavio na impresivnoj brojci 15. Stroga pravila za gostovanja ovakvog kalibra na kušnju su stavila organizacijske sposobnosti Armade koja je predvođena neumornim tajnikom uspješno položila još jedan težak ispit.

armada_bijeli_vlak_rijeka_dinamo_kup_2014 (20)

Posebna je priča vezana za strojovođu bijelog vlaka Nikicu Mancea koji je kao dugogodišnji navijač Rijeke na zaista rijedak način spojio ”ugodno s korisnim“ te sigurno i relativno brzo odvezao i vratio kući bijelu kompoziciju, vjerujem s velikim guštom.

Zaobilaznim putem preko istočnog dijela grada bijelo je plava kompozicija stigla na svoje odredište – Borongaj odakle se rijeka navijača 15-minutnom povorkom došetala do južnog prilaza maksimirskom stadionu. Impresivan je bio pogled na povorku koja je nakon Stuttgarta i Lyona svoje najbolje izdanje ponovila i u Zagrebu.

armada_bijeli_vlak_rijeka_dinamo_kup_2014 (62)

O utakmici se ionako već sve zna, Tomečakov torpedo u 40. je minuti južnu tribinu bacio u trans koji je do i nakon posljednjeg sučevog zvižduka eruptirao u plavo bijeli vulkan nogometne euforije.

Izvrsno osmišljena i odlično organizirana koreografija u 27. je minuti koristeći stihove Leta 3 pokazala, kako se uz mnogo truda i dobru organizaciju čuda mogu raditi i na gostujućim stadionima.

Petosatni povratak na Kvarner protekao je u slavlju i pjesmi uz neizbježnu izmjenu dojmova koja se miješala sa uzbuđenjem zbog nadolazećeg uzvrata u kojem će Rijeka nadamo se savladati posljednju prepreku i konačno stijene Kantride obasjati zlatnim sjajem Rabuzinovog sunca. Time bi se na najbolji mogući način stari legendarni stadion ispratio u zasluženu mirovinu.

FOTO: Dinamo vs. Rijeka – Odlazak Armade Bijelim vlakom na Kup @ Zagreb

Tekst i foto: Marin Ružić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!