FOTO: Velik interes za izradu hvatača snova – Kreativne radionice Kulturnog fronta već su hit među mladima @ Opatija

Objavljeno 12.11.2017.

Prostor Udruge namijenjen ovakvim radionicama je bio ispunjen do zadnjeg mjesta, što govori u prilog tome da Opatiji i okolici nedostaje organiziranih sadržaja za mlade. Pozitivni su bili i komentari polaznika, koji su pohvalili dobru atmosferu i pozitivnu energiju na radionice, kazavši kako se raduju sljedećim aktivnostima u organizaciji udruge. Veliku fotogaleriju s radionice pogledajte na ovom linku

Opatija – Velik interes mladih izazvala je prva u nizu besplatnih kreativnih radionica opatijske udruge Kulturni front održana krajem prošlog tjedna – u prostoru udruge sudionici od 15 do 30 godina mogli su naučiti i izvježbati kako izraditi vlastiti hvatač snova, odnosno snovolovku (dream catcher). Tako je opatijska udruga, najpoznatija po svojim projektima Festivalu Liburnicon i Coffee House Dabates, nastavila širiti svoju ponudu programa i aktivnosti za mlade.

Kako su iz Kulturnog fronta i najavili za sudjelovanje u radionici nije bilo potrebno nikakvo prethodno iskustvo, talent, vještina, spretnost ili znanje sudionika; voditeljice radionice su polaznicima radionice detaljno objasnile kako isplesti vlastiti hvatač snova. Polaznici radionice su se ujedno i upoznali s legendama sjevernoameričkih Indijanaca koji su prvi i počeli plesti hvatače snova. Dobili su i „bojanku za odrasle“ u obliku hvatača snova kako bi u nju simbolično „hvatali“ sve negativnosti iz svojih svakodnevnih života i ujedno osvješćivali motivirajuće, pozitivne i podržavajuće osobine, aktivnosti, činjenice, događaje, osobe i druge pojave koje su prisutne u njihovoj svakodnevici.

Taj su dio radionice voditeljice simbolički povezale sa legendom sjevernoameričkih Ojibwa Indijanaca koja kaže da mreža ispletena unutar kruga hvatača snova hvata sve loše snove, negativnosti i zlo, dok lijepi snovi i pozitivne stvari iz života lagano klize niz njegova pera prema uzglavlju osobe koja spava ispod.

Iako je ovo bila tek prva u nizu kreativnih radionica koje će organizirati Kulturni front već sada su mladi pokazali izuzetan interes za nju. Prostor Udruge namijenjen ovakvim radionicama je bio ispunjen do zadnjeg mjesta, što govori u prilog tome da Opatiji i okolici nedostaje organiziranih sadržaja za mlade. Pozitivni su bili i komentari polaznika, koji su pohvalili dobru atmosferu i pozitivnu energiju na radionice, kazavši kako se raduju sljedećim aktivnostima u organizaciji udruge.

– Super radionica, dobra vibra i glazba. Drago mi je da se ovako nešto odvija i po mom mišljenju je ova radionica kreativna isto koliko je radionica osobnog razvoja. Sve 5, samo nastavite, glasio je komentar jedne od polaznica.

– Ovom i budućim kreativnim radionicama članovi udruge Kulturni front žele potaknuti mlade na otkrivanje vlastite kreativnosti, snaga i potencijala, te im pružiti organizirano i smisleno provođenje slobodnog vremena u opuštenom društvu vršnjaka, poručili su organizatori.

Veliku fotogaleriju s radionice pogledajte na ovom linku

Velik interes za izradu hvatača snova – Kreativne radionice Kulturnog fronta već su hit među mladima @ Opatija

D. Ž. / PodUčkun.net
Foto: Kulturni front

Oznake: , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »