FOTO: Veliki broj mališana ‘odletio’ u čaroban svijet vila @ Park Angiolina

dan_vila_opatija_2014_kulturni_front

Velik odaziv od 300-tinjak djece koja su došla u pratnji 500-tinjak roditelja, djedova i baka ugodno je iznenadio organizatore i pokazao koliko Opatiji nedostaje ovakvih događanja. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku…

Opatija – Vjerujete li u vile? Vjerujete li u čarolije? Svi koji su se tijekom jučerašnjeg popodneva prošetali opatijskim parkom Angiolina mogli su se uvjeriti da postoje i da su itekako stvarne.

dan_vila_opatija_2014_kulturni_front_1

Udruga Kulturni front odlučila je po prvi puta na ovim prostorima organizirati proslavu međunarodnog dana vila. Na ovaj poseban dan, vile su se odlučile razotkriti i približiti dio svoje čarolije djeci i odraslima. Park Angiolina je tako postao čarobna kulisa na kojoj su se izmjenjivale radionice izrade vilinskih lampi, pričaonica vilin-priča i čarobni face-painting, likovna radionica na kojoj su djeca pokazala što za njih znače vile, plesna radionica te izrada vilinskih krila koja su djeca ponosno pokazala na maloj modnoj reviji organiziranoj samo za njih.

Za one koji nisu bili kreativno raspoloženi, tu je bila i interaktivna potraga za slatkim blagom koje je ukrao zli kapetan Kuka i njegov pomoćnik Smee, a koje su djeca uz pomoć Petra Pana i desetak dobrih vila uspjela pronaći proživljavajući pritom pravu malu avanturu prepunu izazova i zagonetki.

dan_vila_opatija_2014_kulturni_front_2

Za sam kraj događanja, dok se već mrak polako spuštao nad Opatiju, na scenu su stupile noćne vile žonglerke koje su svojim vatrenim plesom ostavile djecu bez daha i najavile nastavak vilinske čarolije na festivalu Liburnicon u Iki i Lovranu, u periodu od 28. do 31. kolovoza.

Velik odaziv od 300-tinjak djece koja su došla u pratnji 500-tinjak roditelja, djedova i baka ugodno je iznenadio organizatore i pokazao koliko Opatiji nedostaje ovakvih događanja.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku…

Nena Brozan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!