FOTO: ‘Veliki i mali za Opatiju’

velikimali_smOpatija – U nedjelju, 02. svibnja 2010., u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner održana je 5. po redu priredba ”Veliki i mali za Opatiju” koju organizira Osnovna i srednja glazbena škola “Mirković”, a cijeli događaj osmislila je i pokrenula ravnateljica Olivera Mirković.

U prepunoj dvorani, u pravoj atmosferi mladosti, ugodnog druženja i entuzijazma, posjetitelji su na pozornici mogli pratiti bogati program kojeg su predstavile obrazovne ustanove grada Opatije.

.

velikimali19

Program su otvorile Opatijske mažoretkinje, potom je predstavljen rad i aktivnosti društva “Naša djeca”, a nakon njih su se atraktivnim scenskim nastupima predstavile Gimnazija Eugena Kumičića i Hotelijersko turistička škola te Osnovna škola “R.K. Jeretov” koja je ujedno nastupila i sa zborovima ”Opatijski dječaci” i ”Miči vrapčići”, također na koncertu je nastupila je nedavno osnovana vokalna ženska skupina “Angiolina”.

U drugom dijelu programa nastupili su polaznici Glazbene škole “Mirković” i to oni najmlađi predškolci iz talijansko glazbene igraonice “Girotondo”, zatim učenici osnovne i srednje škole koji su pokazali vrlo visok i zavidan nivo glazbenog umijeća.

Vrhunac večeri bio je nastup posebnih gostiju ovogodišnje priredbe obitelji Bagarić – Domitrović koju čine: Sandra Bagarić (sopran) i suprug Darko Domitrović (klavir) sa sinovima.

Polaznik Srednje glazbene škole “Mirković”, tenor Vladimir Garić, imao je čast otpjevati čak dva dueta s sopranisticom Sandrom, a publika ih je nagradila srdačnim i dugim aplauzom.

– Treba svakako spomenuti i frizersko kozmetički stayling izvođača kojeg su izveli učenici Obrtničke škole, a poseban izazov bio je urediti i našminkati posebnu gošću Sandru Bagarić koja je s oduševljenjem pohvalila njihov rad, rekla nam je Olivera Mirković.

Na kraju priredbe svi izvođači i posjetitelji preselili su se u drugi dio dvorane gdje su učenici Ugostiteljske škole pripremili za oči i nepca atraktivan svečani domjenak pod nazivom “Veliki i mali ugostitelji za velike i male umjetnike”.

velikimali18

– Sudeći po reakcijama publike, te stranih gostiju koji su sa interesom pitali za datum koncerta u 2011. godini, u želji da ponovni dolazak u Opatiju isplaniraju u vrijeme održavanja ovog koncerta, mislim da je cilj time ispunjen. Veliki i mali za Opatiju – sve obrazovne ustanove u funkciji obrazovanja i promicanja turizma, dodala je Olivera Mirković.

Pokroviteljstvo projektu od samog početka pruža Grad Opatija, Primorsko goranska županija, Turistička zajednica grada Opatije i Erste Banka.

velikimali12

velikimali13

velikimali14

velikimali15

velikimali16

velikimali17

velikimali_om

Ivan Mellor
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!