FOTO: Veliki konopaški spektakl ove subote u Matuljima

Miroslav Ivaničić i Berislav Kozulić

Miroslav Ivaničić i Berislav Kozulić

Mjesto okršaja je gornje igralište u centru Matulja, a vještinu potezanja špaga demonstrirat će Veterani i Gamsi iz Slovenije, Sv. Ivan, Učka-Cerovlje i Perojski konopaši iz Istre, USŠ Konopaš iz Darde i domaćini iz Matulja. Nekoliko fotografija trostrukih prvaka Hrvatske pogledajte na ovom linku

Trostruki prvaci Hrvatske @ Karlobag

Trostruki prvaci Hrvatske @ Karlobag

Matulji – Veliki konopaški spektakl, u organizaciji sportske udruge Konopaši i Udruge veterana i dobrovoljaca domovinskog rata iz Matulja, na kojem će snage odmjeriti najbolje ekipe iz Slovenije, Istre, Kvarnera i Baranje na rasporedu je ove subote, 22. kolovoza s početkom u 17 sati.

Mjesto okršaja je gornje igralište u centru Matulja, a vještinu potezanja špaga demonstrirat će Veterani i Gamsi iz Slovenije, Sv. Ivan, Učka-Cerovlje i Perojski konopaši iz Istre, USŠ Konopaš iz Darde i domaćini iz Matulja. Po završetku natjecanja biti će druženje uz nastup Zvonejskih kantura te besplatan fažol, dok će se pijača prodavat po vrlo popularnim cijenama, a program će voditi Valerio Benčić Vale.

konopasi_matulji_2015_4

– Dolaze nam stvarno jake ekipe, a svaka od njih cijelo vrijeme je u samom vrhu na dosad održanim natjecanjima. Neki nam već tradicionalno dolaze, dok će ekipa iz Darde doći nam po prvi put u goste, što nas posebno raduje obzirom da su najjača ekipa u Baranji i nadamo se da će ovo bit najjači turnir u Hrvatskoj, istaknuo je predsjednik Miroslav Ivaničić.

Podsjetimo. ekipa matuljskih konopaša već treću godinu zaredom najbolja je u Hrvatskoj, a prema riječima Miroslava Ivaničića, inače državnog suca, ovaj sport postaje sve organiziraniji i zanimljiviji široj javnosti.

– Prvi put naslov prvaka smo osvojili u mjestu Pridraga kraj Zadra, drugi u Dardi, ove godine treći put zaredom titulu smo osvojili u Karlobagu. Posljednje natjecanje bilo je izuzetno jako, a nastupilo je devet ekipa tj. sportskih udruga koje su registrirane za natjecanja, istaknuo je Ivaničić.

– Kompletna priča nastala je prije 15 godina, a jezgro natjecatelja je nastalo iz Udruge veterana i dobrovoljaca domovinskog rata i nije bilo takmičenja na kojima nismo bili među prve tri ekipe. Volio bih istaknuti Valtera Blažića koji sve ove godine vuče konop i još uvijek je aktivan, no obzirom na godine, s malo manjim intenzitetom, napomenuo je Berislav Kozulić te istaknuo da je jedinstvo unutar ekipe najzaslužnije za ovako dobre rezultate.

konopasi_matulji_2015_1

Boje matuljskih konopaša posljednjih godina brane Darko Rumac, Denis Kalčić, Dalibor Saršon, Damir Marjanović, Valter Blažić, Edmond Maurel, Velimir Kranjac, Albert Govi, Emanuel Sušanj, Florijan Mohorovičić, Radovan Simčić, Dino Podobnik, Sreten Belašić, Davor Sirotnjak, Valter Kinkela, Mario Fajdetić, Zlatko Perger, uz stručno vodstvo Davorina Darišića te pod logističkom i organizacijskom paskom Berislava Kozulića (tajnik) i Miroslava Ivaničića (predsjednik).

– Htjeli bi se zahvalit firmama koje su nam izašle u susret i pomogle, a to su LID, ZMB, Slastičarna Jadran iz Matulja, tvrtka CNM iz Permana te općini Matulji koja nas prati cijelo vrijeme, dodali su Berislav Kozulić i Miroslav Ivaničić.

Nekoliko fotografija trostrukih prvaka Hrvatske pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!