FOTO: Velikom feštom restoran Stara Pošta proslavio 170 godina postojanja @ Permani

stara_posta_festa_170_godina_milos_dekleva_permani_2

Inače, zanimljivo je spomenuti da je uz veliki jubilej Stare Pošte, slavio i njen vlasnik Miloš Dekleva, koji je s jučerašnjim datumom obilježio puna tri desetljeća rada u ugostiteljstvu. Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Permanima pogledajte na ovom linku

Permani – Velikom feštom restoran Stara Pošta proslavio je svojih prvih 170 godina postojanja, a uz dobro društvo, ugodno je druženje u Permanima upotpunila i bogata trpeza, u skladu s dugotrajnom tradicijom restorana čija je kuhinja oduvijek bila jedno od mjesta gdje se može kušati najbolji domaći specijaliteti.

stara_posta_festa_170_godina_milos_dekleva_permani_3

A uz poseban dan, i posebna jela, išle su i posebne cijene – tako se buzara od dagnji prodavala po cijeni od 25 kuna za porciju, a odojak s ražnja ”išao” je po ”kriznoj” cijeni od 80 kuna za kilogram, jednako kao i meso s roštilja na kojemu je svatko mogao izabrati svoj najdraži komad koji su domaćini pripravili na svoj način. Desert se ”pomiješao” s aperitivom u posebni koktel znan kao bola, a koja se sastoji od vina i breskvi…

Veselica uz klopu i pijaču nije prošla bez dobre glazbe, za koju se pobrinuo bend Maestral, a dodatni dašak egzotike i atrakcije dala je i orijentalna plesačica Djamila. Inače, zanimljivo je spomenuti da je uz veliki jubilej Stare Pošte, slavio i njen vlasnik Miloš Dekleva, koji je s jučerašnjim datumom obilježio puna tri desetljeća rada u ugostiteljstvu.

Stara Pošta u vlasništvu je obitelji Dekleva već više od stotinu godina, otkako ju je Jožef Dekleva otkupio od austrijske pošte, a više podataka o zanimljivom mjestu koje je obilježilo protekla dva stoljeća matuljske gastronomije i turizma, pročitajte u tekstu Alfreda Šaine.

Veliku fotogaleriju koju smo snimili u Permanima pogledajte na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!