FOTO: Velikom svečanošću proslavljeno 70 godina Zajednice Talijana @ Opatija

70_godina_zajednica_talijana_proslava_villa_antonio_2016_01

<strong>U zanimljivom programu pod vodstvom Laure Marchig nastupila su djeca iz vrtićke skupine Girotondo, Francesco Squarcia na violi te Aleksandar Valenčić na klaviru i harmonici, a vokalnu pratnju dala im je i pjevačica Martina Majerle.

70_godina_zajednice_talijana_opatija_2016_program_1_01

Opatija – Sedamdeset godina postojanja proslavila je nedavno Zajednica Talijana Opatije, a bogat program obilježavanja ovog visokog jubileja održan je u Villi Antonio, uz prisutstvo visokih uzvanika među kojima su bili predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, saborski zastupnik Furio Radin, generalni talijanski konzul u Rijeci Paolo Paminteri te predstavnici Grada Opatije.

Najznačajniji projekt Zajednice Talijana, kako je istaknuo predsjednik Pietro Varljen, tek je započet, a radi se o Dječjem vrtiću koji se u suradnji s Gradom Opatijom gradi na Punta kolovi, a u kojem će dio biti namijenjen skupinama na talijanskom jeziku.

70_godina_zajednica_talijana_proslava_villa_antonio_2016_2_01

U zanimljivom programu pod vodstvom Laure Marchig nastupila su djeca iz vrtićke skupine Girotondo, Francesco Squarcia na violi te Aleksandar Valenčić na klaviru i harmonici, a vokalnu pratnju dala im je i pjevačica Martina Majerle.

Završna svečanost u Villi Antonio bila je vrhunac programa obilježavanja koji je započeo još početkom listopada, a u sklopu kojeg se održao niz događanja u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer.

Fotografije s tih događanja pogledajte u velikoj galeriji

70_godina_zajednica_talijana_proslava_villa_antonio_2016_1_01

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: Giulio Bonačić

error: Content is protected !!