FOTO: Velim štrudelom otvoreni 13. Dani črešanj va Lovrane

13_dani_cresanj_lovran

U kulturnom zabavnom programu sudjelovali su članovi Folklornog ansambla Zora te grupa Pešekani, a veliki broj prisutne publike, a priliku da prerežu štrudel imali su poljski konzul Janusz Tatera i gradonačelnik Zakopana Janusz Majcher. Veliku foto-galeriju možete pogledati u nastavku teksta.

Lovran – Rezanjem velog štrudela od črešanj, prošle subote, započela je poznata lovranska gastro manifestacija – ’13. Dani črešanj va Lovrane’.

Kao i svake godine do sad, slastičari hotela Excelsior pripremili su sedamnaest metara dugački štrudel od trešanja, a sudeći prema viđenom, planuo je u rekordno kratko vrijeme – na zadovoljstvo svih – i gostiju i organizatora.

13_dani_cresanj_lovran_1

Ovogodišnji Dani od črešanj bili su svojevrsna premjera novoizabranom načelniku Lovrana, Alanu Sankoviću, koji je ujedno i otvorio manifestaciju. U kulturnom zabavnom programu sudjelovali su članovi Folklornog ansambla Zora te grupa Pešekani, a veliki broj prisutne publike te posebni gosti iz Poljske uživali su u ugodnom druženju. Priliku da prerežu štrudel imali su konzul Janusz Tatera i gradonačelnik Zakopana Janusz Majcher. Uz ponudu kolača, pite i krostate od trešanja nudili su se friško nabrane trešnje, autohtoni suveniri i drugi domaći proizvodi.

Tijekom cijelog nadolazećeg tjedna, lovranski ugostitelji nudit će uglavnom slastice, a neki i druga jela spravljena s lovranskim trešnjama. U manifestaciji sudjeluju restoran ”Kvarner“, hotel ”Excelsior“, hotel restoran ”Villa Astra“ (uz prethodnu najavu i rezervaciju), restoran ”Knezgrad“, restoran ”Riviera“, restoran ”Štanger“, restoran ”Lovranska vrata“, konoba ”Kali“ u Medveji, oštarija ”Bellavista“, buffet ”Stubica“, ”Lovranski pub“, Wine bar ”Loza“ i Gradska kavana Lovran, dok će restorani ”Bellavista“ i ”Lovranska vrata“ te buffet ”Stubica“ nuditi friško ubrane trešnje.

[nggallery id=784]

I. Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!