FOTO: Velom fritajom otvoren 14. Festval šparuga @ Lovran

Vela fritaja va Lovrane

Vela fritaja va Lovrane

Nekoliko stotina šparoga-fanatika okupio se i ove godine u Lovranu na 12. Šparugijadi. Meštar od kuhanja Boris Mihovilić je unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama ponovno napravio vrhunsku fritaju sa šparogama, pršutom i drugim ‘tajnim’ dodacima. Iako je glavna lovranska fešta prošla, ne očajavajte, obzirom da ‘Dani šparuga’ traju još dva tjedna. Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

vela_fritaja_festival_sparoga_lovran_2014_1

Lovran –Velom fritajom od šparug jučer je započeo 14. Festival posvećen šparugama. Tradicionalna manifestacija, koja svake godine okupi veliki broj ljubitelja ove vrhunske samonikle biljke, privukla je u Lovran posjetitelje različitih generacija koji su uživali u finoj klopi i prigodnom programu. Prema najavama organizatora, za pripravljanje fritaje u tavi promjera 2 metra, pod paskom chefa Borisa Mihovilića, utrošeno je 1.000 jaja i 30 kilograma divljih šparuga, a cijelu feštu dodatno su začinili Puhački orkestar Lovran, Dule i Bonaca, DJ Vedran te grupa Lungomare.

Organizatori manifestacije su Turistička zajednica Općine Lovran, lovranski ugostitelji i Pusno društvo ”Toronjera“, a sve se održava pod pokroviteljstvom Općine Lovran. Za kraj dodajmo da se kuharska radionica šparoga i samoniklog bilja, pod vodstvom chefa Borisa Mihovilića održava i danas u hotelu Lovran.

Inače, prvi Festival održan je u travnju 2001., a prvi restoran koji je nudio domaće šparuge je restoran ”Riviera“ iz Lovrana. Njegov vlasnik i kuhar Rutar Josip je uz tradicionalnu fritaju nudio i druga jela u kombinaciji sa šparugama.

Fotogaleriju možete pogledati na ovom linku

I. Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!