FOTO, VIDEO: 12. Liburnijski malonogometni maškarani turnir okupio 200 natjecatelja @ Matulji, Rukavac

12. Liburnijski malonogometni maskarani turnir i akcija matulji rukavac (1)

U seniorskoj konkurenciji turnir je osvojila ekipa Playboy house iz Ičića, drugo mjesto pripalo je ekipi Maškarani Tin, treće ekipi Balerini z Brseča dok je četvrto mjesto osvojila ekipa Lovranske glave iz Lovrana, dok je kod mališana slavila ekipa Opatije. Video prilog atmosfere koja je vladala u Rukavcu možete pogledati u nastavku, a veliku fotogaleriju na ovom linku

12. Liburnijski malonogometni maskarani turnir i akcija matulji rukavac (3)

Matulji – U organizaciji MNK ”Kvarner“ iz Matulja i Kluba mladih IDS-a Liburnije prošle subote održan je sada već tradicionalni 12. Liburnijski malonogometni maškarani turnir te humanitarna akcija ”Mladi za mlade“.

Kao i svake godine do sada turnir je održan u dva dijela. Jutarnji dio pripao je mališanima koji su snage odmjerili u sportskoj dvorani u Matuljima, a natjecalo se stotinjak malih nogometaša (djeca rođena 2008. godine i mlađi) iz liburnijskih malonogometnih klubova.

Najbolja ekipa turnira je ekipa Opatije, drugo mjesto osvojila je ekipa MNK ”Kvarner“ – Matulji, treće ekipa Gorovo iz Opatije dok je četvrto mjesto osvojila ekipa Mladost iz Fažane.

12. Liburnijski malonogometni maskarani turnir i akcija matulji rukavac (5)

Ekipa Indijanci iz Klane bili su najbolje maškarana ekipa, drugo mjesto osvojili su Spidermani iz Viškova, treće Mladost iz Fažane dok je četvrto mjesto osvojila ekipa iz Opatije. Najbolji igračem turnira proglašen je Leon Šerifi, najbolji golman je Mateo Toto, dok je najbolji strijelac Rok Kinkela.

Istog dana u poslijepodnevnim satima, u sportskom centru Damar u Rukavcu održao se seniorski dio maškaranog turnira koji je postao prepoznatljiva i vrlo privlačna manifestacija, može se reći brend Liburnijskog kraja. Tom prilikom snage je odmjerilo stotinjak seniora s područja Lovrana, Ičića, Matulja, Opatije, Lovrana i Rijeke te ekipe iz Istarske županije, kazao nam je Neven Jušić, jedan od organizatora turnira.

12. Liburnijski malonogometni maskarani turnir i akcija matulji rukavac (7)

Turnir je osvojila ekipa Playboy house iz Ičića, drugo mjesto pripalo je ekipi Maškarani Tin, treće ekipi Balerini z Brseča dok je četvrto mjesto osvojila ekipa Lovranske glave iz Lovrana.

Najmaškaranija ekipa turnira je Maškarani Tin koji su vjerno utjelovili likove iz bezvremenskog stripa ‘Alan Ford’, drugo mjesto pripalo je ekipi Playboy house, treće ekipi Lovranske glave, dok je četvrto mjesto osvojila ekipa Dragućska vala iz Draguća.

Nagradu za najmaškaranijeg pojedinca osvojio je Dalibor Trdić iz ekipe Maškarani Tin, drugo mjesto osvojio je Toni Frolja iz ekipe Lovranske glave, treće Teodor Korić iz ekipe Playboy house dok je četvrto mjesto osvojio Moreno Matković iz ekipe Dragućska vala.

12. Liburnijski malonogometni maskarani turnir i akcija matulji rukavac (4)

Turnir je i ove godine humanitarnog karaktera, a humanitarna akcija „Mladi za mlade“ na prijedlog i uz sugestiju Općine Matulji nastavak je prošlogodišnje suradnje s Dječjim vrtićem Matulji. Tako se ove godine humanitarna sredstva skupljaju za senzornu sobu Dječjeg vrtića Matulji, odnosno edukaciju senzornog terapeuta, dodao je Jušić.

Budući da su u dječjem vrtiću Matulji upisana i djeca s teškoćama u razvoju, djeca s motoričkim poteškoćama, poteškoćama u učenju.

12. Liburnijski malonogometni maskarani turnir i akcija matulji rukavac (6)

– Upravo je senzorna soba mjesto gdje se djeca potiču na profunkcioniranje senzorne integracije kako bi ono moglo što bolje i kvalitetnije reagirati na podražaje koje dobiva izvana. Senzorna soba sastoji se od različitih elemenata koji potpomažu stimulaciju osjetila sluha, vida, dodira, okusa i mirisa, ali i osjetila propriocepcije i ravnoteže. Stoga vas molimo da u koliko ste u mogućnosti pomoći, pomognete novčanom donacijom te na taj način olakšate djeci s invaliditetom njihovo kretanje. Donaciju možete izvršiti na Žiro račun MNK „Kvarner“- Matulji (HR 81 24840081104581541, Raiffeisen banka) s naznakom za humanitarnu akciju, rezimirao je Jušić.

Video prilog atmosfere koja je vladala u Rukavcu možete pogledati u nastavku, a veliku fotogaleriju na ovom linku

12. Liburnijski malonogometni maskarani turnir i akcija matulji rukavac (2)

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!