FOTO, VIDEO: 29. Balinjerada bez leda i snijega @ Opatija


Prije nego što su se prvi vozači spustili stazom od Parisa do Slatine u sklopu 29. Balinjerade, voditelj Marko Žele iskoristio je priliku za mikrofonom da kaže ”dve, tri” gradonačelniku ”u sjeni”.
Opatija – Ova manifestacija služi tome da se građani zabave i da pozovu svoje prijatelje iz drugih mjesta, da se i oni zabave. Građani sve rade sami, troše puno vremena, truda i novaca, a kako ih Grad prati najbolje pokazuje činjenica da su nam ove godine skinuli 50 tisuća kuna, pa ne znamo ako će biti maneštre za sve, prozvao voditelj Balinjerade Marko Žele gradonačelnika Ivu Dujmića, te mu tijekom uvodnog programa još nekoliko puta dobacio pokoju o ”nanosima snijega” i ralicama na zadatku… U snježnu igru uključio se i pusni gradonačelnik Duško Jeličić Dule, najavivši start utrke.

Miljenko Turnina 'Safety car' i Marko Žele


– Se je parićano, sneg je otrt, led je razbijen i moremo počet, kazao je Dule, i uistinu je krenulo. Nakon opatijskih mažoretkinja i Puhačkog orkestra Lovran, te ”političko-društvene elite” u kojoj su sudjelovali Dule, Dujmić sa suradnicima, gosti iz pobratimljenog Balatonfuereda i članice Ženske klape Volosko, prvi su se spustili vozači monopatina, među kojima je najbrži bio ”beba” Sandro iz Lovrana
Iza monopatina, ”na glavu” su se bacili vozači karića ”unjula” odnosno jednosjeda, koje su pred sam cilj ”zatrpali” bezbrojni baloni ”pali s neba”, a tu se na prvo mjesto popeo Opatijac Mateo, prikladno maskiran u vozača Formule 1.
Dvojac ”bez kormilara”, Opatijci Paolo i Robi maskirani u harlekine, osvojili su prvo mjesto u kategoriji ”vozići dvojki”, i ustupili mjesto najatraktivnijoj točki, ”merikanskim vozilima za lepo videt” među kojima su se ove godine isticali mali svemirci u svome brodu, zečevi s mrkvom, divlje zvjeri u svome kavezu, vlak ”Balkan Express” krcat pionirima, Kukali ”za kupanje spremni”…
Fotogaleriju i video isječak (pol miš, pol tić) Balinjerada / Girandola pogledajte u nastavku teksta…
[nggallery id=53]
Liburnija.net TV – 29. Balinjerada – epizoda druga @ Opatija, 2012.

Davor Žic / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!