FOTO, VIDEO: 5. Maškarani klapski maraton oduševio prepunu sportsku dvoranu @ Opatija

5_maskarani_klapski_maraton_opatija_2014_marino_cvetkovic

Kao i posljednjih godina, manifestacija je otvorena vrlo efektno i atraktivno, a ‘glavni krivci’ za spektakularni uvod bili su Grobnički dondolaši koji su svojom zvonjavom dobrano prodrmali publiku. Po užance, ali van konkurencije, uvodnu pjesmu otpjevale su organizatorice iz Ženske klape Volosko uz pratnju Mihalja Ivkovića na harmonici. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

5_maskarani_klapski_maraton_opatija_2014_marino_cvetkovic_1

Opatija – Sinoć su posjetitelji u prepunoj dvorani Marino Cvetković, svjedočili 5. po redu Maškaranom klapskom maratonu, a ako je suditi po viđenom i doživljenom, organizatorice iz Ženske klape Volosko odradile su izvrstan posao.

Krcata sportska dvorana svjedočila je urnebesnim izvedbama, originalnim kostimima te spektakularnim koreografijama, a sukladno situaciji u kojoj se trenutno nalazimo – prevladavale su političke teme. Najbolji dojam na publiku ostavila je klapa Teha s otoka Cresa izvedbom pjesme ‘Vas est das’, druga nagrada pripala je dečkima iz klape Kastav s kompozicijom ‘Nadanlinić’ dok su se na treće mjesto s pjesmom ‘Jelica i Frane’ smjestile dame iz klape Kamelija.

5_maskarani_klapski_maraton_opatija_2014_marino_cvetkovic_2

Težak zadatak ocjenjivanja najboljih pripao je žiriju kojeg su činili Ramiro Palmić, Aleksandar Valenčić, Darko Čargonja, Ante Mekinić, Eduard Kišić te Nikola Peršić-Niki, a prema njihovom mišljenju najbolja je bila muška klapa Kastav, nakon kojih su se plasirale pobjednice po mišljenju publike, dame iz klape Teha dok je treće mjesto pripalo klapi Škrljevo.

– Ovo je bilo fenomenalno, kreativa i izvedba na najjače. Prepuna dvorana, živo i veselo, odlična atmosfera, super obrade i za kraj tulum uz Duleta i Bonacu. Bolje nije moglo bit, kazao nam je Nikola Peršić član žirija.

Kao i posljednjih godina, manifestacija je otvorena vrlo efektno i atraktivno, a ‘glavni krivci’ za spektakularni uvod bili su Grobnički dondolaši koji su svojom zvonjavom dobrano prodrmali publiku. Po užance, ali van konkurencije, uvodnu pjesmu otpjevale su organizatorice iz Ženske klape Volosko uz pratnju Mihalja Ivkovića na harmonici.

Uz već spomenute pobjednike i najbolje plasirane izvođače u programu su nastupile muške klape: Kamik iz Kostrene, Flumen iz Rijeke, Grobnik iz Čavli, Furešti iz Karlovca, Pasika iz Kostanja; te ženske klape: Rožice iz Šapjana, Kastav iz Kastva, Sklad iz Bakra, i mješovita klapa Skalinada koja je došla iz Portoroža.

5_maskarani_klapski_maraton_opatija_2014_marino_cvetkovic_3

U revijalnom dijelu publiku je zabavljao David Danijel, Vesna Nežić Ružić, operni pjevač Slavko Sekulić uz pratnju dr. harmonike Mihalja Ivkovića, dok je program vrlo duhovito vodio ‘hipik’ – Dražen Turina Šajeta.

– Zahvaljujemo svima, našim klapama i publici, što su se odazvali i uveličali našu manifestaciju, a posebna zahvala ide svim pokroviteljima i sponzorima, kazala nam je Irena Radovanović, organizatorica Maškaranog klapskog spektakla. Po završetku maratona uslijedio je domjenak te maškarani tanac svih sudionika i gostiju uz Duleta i grupu Bonaca.

Organizatoricama sve pohvale. S puno truda i gušta, od skromnog početka u domu Liburnija, pa do pune sportske dvorane, za samo pet godina napravile su jednu od najznačajnijih opatijskih maškaranih manifestacija. Čestitke i aplauzi!!!

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto. video: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!