[FOTO/VIDEO] 8. susret kolekcionara militarije, vojne memorabilije i starina okupio brojne izlagače i publiku

Predstavljena su i izložena atraktivna starodobna vojna vozila i motori privatnih kolekcionara, iz perioda WW2 i Domovinskog rata…

Motor je američki tipa Allison J33-A-35, početak razvoja datira još s kraja drugog svjetskog rata. Motor se nalazio u zrakoplovu Lockheed RT-33A-1-LO serijskog broja 10114 koji je krajem 1955-e došao u Jugoslaviju.

Matulji – U matuljskom Hangaru održan je ‘Osmi međunarodni susret kolekcionara militarije – vojne memorabilije, policijskog i vatrogasnog znakovlja i starina’ u organizaciji ‘Hrvatskog društva kolekcionara militarije’.

-Odaziv izlagača jako je dobar, kao i odaziv posjetitelja koji su zainteresirani za ovu tematiku, kazao je organizator Damir Batistić.

Posjetitelji su imali prilike pogledati izložen kompletan vojni mlazni zrakoplovni motor, kolekcionara Radovana Živanovića, kolekciju pilotskih odora i vojne opreme, kolekcionara Luke Peloze, makete borbenih vozila i zrakoplova maketara Damjana i Čestmira Komareka te maketara Davora Vidovića a predstavljena su i izložena atraktivna starodobna vojna vozila i motori privatnih kolekcionara, iz perioda WW2 i Domovinskog rata.

No, Batistić kaže, najviše je zainteresiranih upravo za vojno znakovlje.

Pogledajte u nastavku kako je to danas izgledalo u Hangaru…

8. Susret Kolekcionara Militarije, Vojne Memorabilije I Starina Okupio Brojne Izlagače I Publiku

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!