FOTO, VIDEO Advent u Opatiji glazbenim, zabavnim i sportskim programima oduševio „velike i male“

Treći vikend Najljepšeg Adventa uz more blagdanskom uživanju u zabavnom programu i gastronomskim delicijama dodao je i sportske aktivnosti – najpoznatiji hrvatski trener Mario Mlinarić poveo je dvjestotinjak rekreativaca atraktivnom rutom koja je povezala lungomare i šumsku šetnicu Carmen Sylva.

Opatija – Adventska zbivanja u Opatiji ovog su vikenda proširila svoj „obuhvat“, jer su Opatijci i posjetitelji grada mogli uživati na još dvije nove lokacije – Božićnoj bajci u Parku prirode Učka gdje su brojni mališani posjetili Djeda Božićnjaka u njegovoj „zimskoj rezidenciji“ te Slatini gdje je otvoren Adventski sajam koji uz promociju lokalnih, autohtonih i umjetničkih proizvoda donosi „užitak za sva osjetila“.

Sportske i rekreacijske aktivnosti te zdrav život na jedno su jutro označile pauzu u hedonističkom blagdanskom užitku, zahvaljujući subotnjem treningu uz vrhunskog hrvatskog trenera Marija Mlinarića koji je poveo dvjestotinjak ljudi u upoznavanje opatijske morske i šumske šetnice.

Od središnje pozicije Adventa u Opatiji, kraj Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, vježbače među kojma su bili i mnogi sudionici showa „Živog na vagi“, ova Božićna šetnja duga oko osam kilometara je vodila kroz dva parka – Angiolina i Margarita do Vrutki, pa šetalištem Carmen Sylva do Lipovice i lungomarem natrag u centar zbivanja Najljepšeg Adventa uz more.

A tamo ih je, uz prigodnu ponudu blagadanskih specijaliteta – od kuhanog vina do gastronomskih delicija – dočekao i zanimljiv program za sve uzraste, pa su se u subotu i nedjelju mališani zabavili uz predstave „Santa Claus is coming to town“ te „Wanda Lavanda“ i animaciju u Poštanskom uredu Djeda Božićnjaka.

Oni nešto stariji zaplesali su uz retro slušaonicu DJ Doga i nastup grupe Dellboys u subotu te Face i virtuozni jazz Trio Galler – Ružić – Rupena u nedjelju.

Večernji program na Mrkatu okupio je brojne Opatijce koji su se odlučili zabaviti u ‘domaćoj‘ atmosferi za koji su bili zaduženi DJ Vedran i trio ‘Džoni i ljubavi’. Jutarnji program bio je u znaku gastronomije, tj. ‘Sweet local day: Fritule i kroštule dan’ i gastro Gastro piknik.

Adventski program u Opatiji nastavlja se i tijekom tjedna. Klizalište na Ljetnoj pozornici od ponedjeljka do četvrtka bit će otvoreno od 11 do 22 sat, Advent na mrkate bit će otvoren svakodnevno od 9 do 22 sata, a Adventski sajam na Slatini lokalne autohtone proizvode iz Opatije i opatijskog zaleđa nudit će od 11 do 18 sati.

Božićni sajam kod Šporera otvoren je od 12 do 22 sata, dok će se krativne radionice i animacija za djecu u Kućici orašara i vilenjaka tijekom tjedna održavati od 16 do 19 sati. Nakon toga, zabava će se nastaviti uz glazbu, pa će tako u ponedjeljak nastupiti DJ Pajo, u utorak DJ Super Sayan, u srijedu Jabe Acoustic, a u četvrtak Arials Duo.

Advent U Opatiji Glazbenim, Zabavnim I Sportskim Programima Oduševio „velike I Male“

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!