FOTO/VIDEO Atraktivna priča iz štalice – Spektakularne Jaslice pul Šmogori još jednom zasvijetlile @ Matulji

Bogat program nastavlja se danas, u centru Matulja u kojem građane očekuje tradicionalno druženje u centru mjesta uz već tradicionalni bakalar, ribe i vino.

Matulji – Mnogima najatraktivniji, najdraži i vizualno najupečatljiviji dio matuljske božićne štorije, tradicionalne Jaslice pul Šmogori, jučer su ponovo upalile svoja svjetla i najavile skori dolazak Božića. Priča poznata stoljećima, čak i tisućljećima – ona o skromnoj štalici i jaslicama u kojoj se rodio Isus – uz prateće protagoniste poput trojice mudraca, Josipa i Marije i neizbježnih umiljatih životinja, u ovim je jaslicama dobila puno šire okvire.

Tako je uz skromnu štalicu izraslo pravo naselje, mahovinom pokrito brdo prošarano je rijekama i potočićima, a velebna instalacija smještena je pod granama velikog bora pred kućom na adresi Šmogorska cesta 30.

Jaslice su sinoć otvorene uz prigodni program, a njihova raskoš će u narednom periodu privlačiti brojne ”hodočasnike” do Šmogora.  Bogat program nastavlja se danas, u centru Matulja u kojem građane očekuje tradicionalno druženje u centru mjesta uz već tradicionalni bakalar, ribe i vino.

– Badnjak, 24. prosinca tradicionalno će proteći ”Druženjem građana na Badnjak“ uz bakalar, brodet i jarbolu te program Orkestra i škole Nike Polesa i to od 11 do 12:30 sati u koji su se kao i svake godine kao sponzori uključili Udruga Jarbola te tvrtka Petar Pan. „Umjetnost darivanja“ građane očekuje u Likovnoj poneštrici Matulji, a Likovna udruga Matulji, Interinova Matulji te Udruga umirovljenika koji u Likovnoj poneštici izlažu od 16. prosinca, do 6. siječnja šalju poruku svima da izložbe iskoriste za druženje ali i da ove godine daruju umjetnost svojim najdražima. Godina završava ispraćajem Stare godine u utorak 31. prosinca od 11 do 14 sati programom „Pet do polna na staro leto“ uz koncert Klape Šufit, Klape Skalin te Tria Bajs. Glazbeno podne stare godine začinit će i padela s plodovima mora koju već drugu godinu za redom izvrsno spravlja Udruženje obrtnika Opatija, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga. Organizator, Općina Matulji zajedno sa Udrugama koje se redovito uključuju u tradicionalnu Božićnu šetemanu pozivaju sve građane da završetak godine provedu opušteno uz programe u kojima i najmlađi ali i oni najstariji mogu pronaći nešto za sebe te da se zadnjeg dana godine odlično provedu u centru Matulji uz zanimljiv kulturni program i delicije liburnijskih obrtnika, dodala je Eni Šebalj.

Atraktivna Priča Iz štalice – Spektakularne Jaslice Pul Šmogori Još Jednom Zasvijetlile @ Matulji

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!