FOTO/VIDEO Atraktivnim ‘tulumom’ u Exportdrvu predstavljen program Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020

Za EPK se okupio novi riječki band aid koji čine Prlja, Leo Rumora, Boris Štok, Badurina, Sandro Bastijančić, članice nekadašnje grupe ENI, Valter Kocijančić, Mrle, Vava, Bajo i mnogi drugi sjedinjeni u Ri Val s pjesmom Moj grad.

Rijeka – Program događanja koji nas čeka iduće godine, kada Rijeka postaje Europska prijestolnica kulture, odnosno najvažnije aktivnosti koje će se odvijati tijekom 2020. predstavljene su večeras u hali bivšeg Exportdrva na Delti.

Bogat izvedbeni program, među ostalim, čine izvedbe nove predstave Sve što je dobro slavne europske kazališne skupine iz Bruxellesa Needcompany, nova produkcija vrhunskoga grčkog koreografa Andonisa Foniadakisa, nove operne produkcije kao što je Wagnerova Tristan i Izolda.

Izložbeni program sastavljen je od niza izložbi suvremene umjetnosti, a započinje izložbom jednog od najpoznatijega riječkog i hrvatskog umjetnika Davida Maljkovića, te izložbi koje tematiziraju riječku i europsku povijest, uključujući stalne postave novih muzejskih prostora, Palača šećera i Galeb.

– Zadatak ambasadora hrvatske kulture pred Europom nije lak, ali je čast velika. Grad je otvoren svima, jer ljudi su kroz povijest u svoju luku primali jedra svih boja. Ovdje se hrabrost i solidarnost cijene kao vrline, ovdje se teško osjećati strancem jer Rijeka ima tu moć da prihvati svakoga tko u nju stigne, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Čitav program obuhvaćen je u atraktivno pripremljenoj programskoj knjizi koja je večeras premijerno predstavljena. A da to predstavljanje ne bude suhoparno izvedena je atraktivna plesna točka Pokreni se i glazbeni nastup iznenađenja koji je bio i vrhunac ovog događanja.

Naime, za EPK se okupio novi riječki band aid koji čine Prlja, Leo Rumora, Boris Štok, Badurina, Sandro Bastijančić, članice nekadašnje grupe ENI, Valter Kocijančić, Mrle, Vava, Bajo i mnogi drugi sjedinjeni u Ri Val s pjesmom Moj grad.

Atraktivnim ‘tulumom’ U Exportdrvu Predstavljen Program Europske Prijestolnice Kulture Rijeka 2020

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net