FOTO/VIDEO Autoklub Rijeka i HNK Rijeka zajedno za sigurnost djece u prometu

Tekst, foto, video: Anto Ravlić

AK Rijeka je 21. put organizirao akciju “Sigurno u školu s HAK-om” koja upozorava na početak školske godine i djecu na prometnicama.  Posljednjih godina edukativna akcija održava se na stadionu na Rujevici

Rijeka – Autoklub Rijeka je 21. put organizirao akciju “Sigurno u školu s HAK-om” koja upozorava na početak školske godine i djecu na prometnicama.  Posljednjih godina edukativna akcija održava se na stadionu na Rujevici. Poveznica na kojoj se temelji suradnja su imena klubova. I Autoklub i nogometni klub nose imena po svom gradu. Akcija je namijenjena djeci od tri do osam godina i najmlađi sudionici je rado prihvaćaju.

Voze bicikle, tricikle, romobile, koturaljke, pokažu znanje iz prometnih pravila, dokažu spretnosti i zasluže medalju. Ideja akcije je učenje kroz igru. Dok djeca na poligonu uče kako sigurno sudjelovati u prometu, u malu školu idu i roditelji. Policajci im prenose savjete kako pripremiti dijete za samostalno sudjelovanje u prometu.

Tajnik Autokluba Rijeka dr. Mile Perić je upozorio da su istraživanja HAK-a otkrila da 50 posto djece roditelji nepropisno prevoze u automobilima. Perić je istaknuo da je akcija na stadionu HNK Rijeke tek dio preventivnih djelovanja AK Rijeke usmjerenih ka najmlađima. Posjetit će se vrtići, osnovne i srednje škole i razgovarati o prometu.  Važnost preventive i edukacije građana naglasio je i profesor Pomorskog fakulteta u Rijeci Hrvoje Baričević koji niz godina sudjeluje u preventivnim aktivnostima AK Rijeke i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije.

Voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU primorsko-goranske Boris Skeledžić naglasio je kako je lanjske školske godine troje djece teže, a 17 lakše ozlijeđeno na riječkom području. Policijsku ekipu je na akciji na Rujevici predvodio Dino Dolušić koji je poručio da je bitno da djeca zabave, ali i da kroz igru i edukaciju nauče što više o prometu. Program je vodio Joso Krmpotić.

Akcija na Rujevici je dio preventivnih aktivnosti AK Rijeke koji je u gradu i županiji sinonim za prometnu preventivu. AK Rijeka se može pohvaliti sa 17 tisuća članova.

Autoklub Rijeka I HNK Rijeka Zajedno Za Sigurnost Djece U Prometu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!