FOTO, VIDEO: Biciklijada Giro di Marunada i bogat zabavni program obilježili posljednji dan ovogodišnje Marunade @ Lovran

plesna_grupa_bergla_baum_trio_stocker_kuljanic_lipovsek_mario_2015_marunada_lovran

U nastavku teksta pogledajte filmiće Katje Antolić i Laure Vidulin Marković koji su nastali na multimedijalnoj radionici, dok fotogaleriju biciklijade i nedjeljnog programa možete pogledati na ovom linku.. .

biciklijada_giro_di_marunada_2015_lovran

Lovran – Biciklijadom Giro di Marunada i ugodnim druženjem uz bogat kulturno-zabavni program okončano je 42. izdanje fešte od slatkih jesenjih plodova – maruna. Naime, pedaliranje prema zaleđu Lovrana otvorilo je nedjeljni program ovogodišnje Marunade, a sedamdesetak biciklista imalo je prilike uživati u prekrasnom danu s pogledom na Kvarner u sklopu biciklijade Giro di Marunada.

Kulturno-zabavni program otvorio je nastup plesne grupe ”Bergla Baum” iz Austrije, a nakon pauze uz DJ Vedrana, nastupili su Trio Asi s repertoarom polki i valcera, klapa Nevera, Trio Stocker iz Austrije te Puhački orkestar Lovran.

plesna_grupa_bergla_baum_trio_stocker_kuljanic_lipovsek_mario_2015_marunada_lovran_2

Zanimljiv zajednički nastup u večernjim satima održali su Karin Kuljanić, Mario Battifiaca i Robert Grubišić, a veliko finale pripalo je Brevis Bandu.

Ovogodišnje izdanje Marunade obilježio je iznimno velik broj posjetitelja, ali i obilje maruna koji se prodavao po cijeni od 50 kuna za kilogram. Prekrasno vrijeme, bogata ugostiteljska ponuda, ali i raznolik kulturno–zabavni program dodatno su upotpunili opći dojam koji je prema komentarima posjetitelja bio odličan.

plesna_grupa_bergla_baum_trio_stocker_kuljanic_lipovsek_mario_2015_marunada_lovran_1

Također, u organizaciji Društva Naša djeca Opatija – ogranak Lovran, održano je deveto izdanje dječje manifestacije “Mića marunada”.

Na parkiralištu Brajdica okupilo se 500-tinjak mališana za koje je bio organiziran bogat program dječjeg stvaralaštva kao i nastupi brojnih gostiju, dok su svoju kreativnost mališani imali prilike pokazati na multimedijalnoj radionici “Ispričajmo priču o maruniću”… Tako u nastavku teksta imate priliku pogledati filmić ‘Jesen je pala s Marsa’ rad Katje Antolić te ‘Čudnu priča o maruniću” Laure Vidulin Marković.

Motivirajući djecu na savjesno postupanje prema okolišu i prirodi Žmergovim eko igrama pripremljenim od recikliranog materijala, koji je moguće ponovno koristiti nešto se naučilo, ali i zabavilo, što se izuzetno svidjelo mališanima.

U nastavku teksta pogledajte filmiće Katje Antolić i Laure Vidulin Marković koji su nastali na multimedijalnoj radionici, dok fotogaleriju biciklijade i nedjeljnog programa možete pogledati na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!