[FOTO/VIDEO] BLUES NA ŠTACIONU Staraji priredili glazbeno putovanje prugom

Veliku fotogaleriju i video prilog pogledajte u nastavku teksta…

The Shackers

Matulji – Predzadnji dan prošle godine donio je sjajan blues nastup na matuljskom štacionu. Pod nazivom ‘Dva Staraja na pruge’, matuljska željeznička stanica, nakratko se pretvorila u zadimljeni blues klub ispunjen odličnim nastupima.

Zagrijavanje je odradio istarski duo The Shackers koji su u potpunosti opravdali poziv organizatora. Akustični duo nizao je blues standarde, a uz Claptona, ZZ Top , na repertoaru su se našli i poneki country hitovi poput Tennessee Whiskey.

Ipak, vrhunac večeri uslijedio je nakon što su binu zauzeli Staraji i članovi Midnight blues banda. Riccardo u ulozi glavnog vokala i šefa parade, praćen Maurom Starajem na klavijaturi, Dejanom Turkom za bubnjem, Josipom Rubinićem na trubi, Vedranom Mijićem na basu i Markom Sedlakom na gitari, proveo je publiku na blues putovanje Amerikom, a forma glazbenog nastupa i poetskog recitala odlično se nadopunjavala u klupskoj atmosferi koja je vladala na Štacionu.

Mauro Staraj

Da bi dojam bio potpun pobrinuo se Cyborgix 4E75 sa svojim video art projekcijama. Uz standardni repertoar Staraj je predstavio i nove pjesme, a kao i do sada isticale su se obrade – od Doorsa do John Lee Hookera. Da sve bude ‘zaokruženo’ u zanimljiv projekt pobrinula se ekipa iz Oštarije Štacion s „Cocktail blues partyjem“, a pridružila im se i Doris Vlah iz kulinarskog show ”Tri, dva, jedan-kuhaj“ s „Blues finger foodom“.

Iako nije neka najpopularnija glazbena forma u Hrvata i ovaj koncert je potvrdio da blues na Kvarneru ima vrlo privrženu publiku koja rado podržava malobrojne izvođače koje baštine ovu glazbenu formu. Također, vrijedi istaknuti i sam prostor čekaonice na Štacionu koja se uz malo truda pretvorila u sjajni multimedijalni prostor, koji iako ne plijeni pažnju estetikom, ima dobru vibru koja je na ovom nastupu iznova potvrđena.

Pokrovitelji koncerta bili su PGŽ Mreža, Zajednica Talijana M. Draga i LAG Terra Liburna, a suorganizaciju uz Riccarda Staraja potpisuje Eni Šebalj.

Dva Staraja Na Pruge

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net