FOTO/VIDEO Boćarskim turnirom, molitvom uz pratnju crkvenog zbora župe sv. Luke i nastupom FA Zora obilježena Letnja Ivanja @ Jurdani

Osim kulturnog programa održan je i tradicionalni boćarski turnir koji je osvojila ekipa ‘Kućeli’.

Jurdani – Nastupom Folklornog ansambla narodnih plesova i pjesama ‘Zora’ zaključena je ovogodišnja Letnja Ivanja pul Jurdani. U zanimljivom programu Zoraši su predstavili svu raskoš naše folklorne baštine, a glazbom, pjesmom i plesom, obišli su gotovo sve krajeve Lijepe naše i pritom izmamili brojne aplauze prisutne publike. Folklorni ansambl narodnih plesova i pjesama «Zora» iz Opatije umjetnička je folklorna družina sa 67 godina dugom tradicijom i s preko 4000 nastupa i gostovanjima u dvadesetak zemalja svijeta.

Prije kulturnog dijela večeri, održana je i molitva kod Križa i Medaljona sv. Ivana Krstitelja uz pratnju crkvenog zbora župe sv. Luke iz Rukavca, a upravo je ovaj spomenik razlog održavanja Letnje Ivanje – prva je organizirana povodom otvorenja rada akademskog slikara Ljube de Karine 1998. godine.

Osim kulturnog programa održan je i tradicionalni boćarski turnir koji je osvojila ekipa ‘Kućeli’. Drugo mjesto pripalo je domaćinima, tj. ekipi Železničar 1, treći su Mučićevi zvončari, a četvrti Spinčići. Boris Perman je proglašen za najboljeg koštadora, a Jože Iskra bio je najbolji izbijač. Ove godine natjecalo se 12 ekipa, a osim domaćih natjecali su se gosti iz Slovenije te jedna ženska ekipa.

Kako je protekla ovogodišnje Letnja Ivanja provjerite u priloženom video isječku i velikoj fotogaleriji…

FOTO/VIDEO Boćarskim Turnirom, Molitvom Uz Pratnju Crkvenog Zbora župe Sv. Luke I Nastupom FA Zora Obilježena Letnja Ivanja @ Jurdani

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank