FOTO/VIDEO Bogatim i raznovrsnim programom obilježena Kandalora – Povijesni dan Mošćenic

Unatoč lošem vremenu i jakoj kiši, brojna publika nije propustila uživati u ovoj povijesnoj priči, a kako je protekla ovogodišnja Kandalora provjerite u priloženom video isječku i velikoj fotogaleriji…

Mošćenice – Bogatim i raznovrsnim programom obilježena je Kandalora – Povijesni dan Mošćenic, čiji su tragovi nađeni i u Mošćeničkom zakonu, odnosno statutu iz 16. stoljeća.

Na taj su dan, naime, mještanima izabrani Župan i članovi Malog vijeća podnosili izvještaj o svemu što su učinili u protekloj godini.

Sličan obrazac rada prihvatili su i obnovili članovi Katedre Čakavskog sabora Mošćenička Draga, koji tako predstavljaju rezultate svoga rada u prošlih 12 mjeseci, a posljednjih godina Kandalora na svoje povijesne veze podsjeća i predstavom koja se igra na stvarnim lokacijama.  Predstava na oprten po Mošećnicah tj. Štorija va 5 čini – leto 1762. publiku je vratila u 1762. godinu, pri čemu se prvi čin održao pod štremun sv. Bartula, drugi va Dopolavoru, treći u crkvi sv. Andrije, četvrti u Tošu, a posljednji na Stražnice.

Za scenarij i režiju te „štorije va pet čini“ i ove se godine pobrinuo Riccardo Staraj, koji je – kako i priliči načelniku – u njoj preuzeo ulogu novog župana u društvu svog komušćaka (odnosno, predsjednika Vijeća) Kristijana Dražula. Svoj obol predstavi dali su i Edi Dešković, Branko Lazarić, Silvana Milotić, Dušan Rubinić, Trio Svetog Bartola, Kor Kaštela Mošćenic, Marino Krnetić, Nelo Brubnjak, Dalibor Beroš, Bernard Jurinović i Dorian Brdar.

Prije predstave, u restoranu Perun održano je predstavljanje knjige ‘A srce se nada’ autorice Nadije Rubeše koju je predstavila urednica Cvjetana Miletić. U sklopu programa nastupili su čakavčići PŠ Eugen Kumičić, Riccardo Staraj, Mateo Rudan, Elena Rudan i Zelda Bašić.

Bogatim I Raznovrsnim Programom Obilježena Kandalora – Povijesni Dan Mošćenic

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net