FOTO, VIDEO: Brdo uživanja u ljetu na Platku

– Pola sata od mora, planinarenje s pogledom na more, jedina žičara koja radi cijele godine, jedina tubing staza, jedino disc golf igralište, 200 kilometara biciklističkih staza i brdske down hill i flow staza, 3 planinarske šetnice, dječja igrališta, veliki parking, 10 platoa za roštiljanje i 10 piknik pozicija samo su neke od prednosti koje pruža Platak – istaknuo je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič. Fotogaleriju s Platka pogledajte na ovom linku, a video prilog u nastavku teksta

Platak – Za sve one koji žele pobjeći od velike gužve i vrućine koja vlada na plažama i uz more – Platak je idealno rješenje. Gdje danas na samo pola sata udaljenosti od mora možete uživati u ovako raznolikoj i prekrasnoj prirodi? Zabaviti se uz ovoliko sadržaja, voziti se žičarom u ljetnim mjesecima? Samo na Platku. Regionalni sportsko-rekreacijski i turistički centar Platak je jedan od najvažnijih projekata Primorsko – goranske županije te u njega konstantno ulaže značajnu pažnju i sredstva. Među ostalim, trenutno u suradnji s tvrtkom „Autotrolej“ i Općinom Čavle pripremamo pokretanje autobusne linije koja će povezivati Rijeku i Platak. Realizacijom navedenoga će naše sugrađanke i sugrađani moći još bezbrižnije uživati u brdu sadržaja i aktivnosti koje nudi naše čarobno brdo.

Naravno, ovo nije jedina novost koja će sadržajima obogatiti Regionalni sportsko-rekreacijski i turistički centar Platak.

– Intenzivno planiramo nastavak ulaganja, kako bismo Platak pretvorili u nacionalno izletište broj jedan, za sve generacije, iz svih dijelova Lijepe Naše i inozemstva, i to tijekom cijele godine – zaključio je Marko Boras Mandić, zamjenik župana Primorsko-goranske županije.

Pročelnik Upravnoga odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko- goranske županije Valerij Jurešić najavio je, nakon vrlo uspješnoga Dana sportske rekreacije „Svi na Platak“, novu manifestaciju pod nazivom „Sva lica Platka“, koju 19. kolovoza na Platku u suradnji s Primorsko- goranskom županijom organizira Društvo sportske rekreacije „Kvarner“.

– Brdo uživanja u igri, smijehu, rekreaciji ili samo u miru i opuštanju, odnosno brdo uživanja za mlade, stare, za sve generacije, za cijele obitelji, svaki dan – naš je slogan za ovo ljeto. Pola sata od mora, planinarenje s pogledom na more, jedina žičara koja radi cijele godine, jedina tubing staza, jedino disc golf igralište, 200 kilometara biciklističkih staza i brdske down hill i flow staza, 3 planinarske šetnice, dječja igrališta, veliki parking, 10 platoa za roštiljanje i 10 piknik pozicija samo su neke od prednosti koje pruža Platak – istaknuo je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.

Voditeljica Energetske zone Platak Tatjana Milaković predstavila je posebne i zanimljive programe, koji će se održavati svake subote i nedjelje u srpnju i kolovozu, i to od 17 do 19 h. Tako će u sklopu njih posjetitelji, primjerice, moći uživati uz vođene meditacije i gong kupke, raditi vježbe pokretanja energije, hodati kroz labirint ljubavi i stvaralaštva ili šetati po Bosoj stazi, koja će ih još čvršće povezati s prirodom.

Bez sumnje, ovo će se ljeto dugo pamtiti kao ljeto uživanja na brdu uživanja! A to je zapravo tek početak okretanja kotačića, jer Platak – brdo uživanja baš svaki dan u godini ispisuje novu, jedinstvenu priču koju se ne isplati propustiti.

Fotogaleriju s Platka pogledajte na ovom linku, a video prilog u nastavku teksta

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!