FOTO/VIDEO Carski grad je tisuće posjetitelja uveo u rane dane opatijske turističke povijesti

Manifestacija Carski grad ponovo je na opatijske ulice izvela kočije i oldtimere umjesto modernih jurilica, krinoline i frakove umjesto kratkih hlača i ljetnih haljinica te predstavila brojne likove iz udžbenika koji su posjećivali Opatiju.

Opatija – Romantične i tragične, slavne i nepoznate, grandiozne i svakodnevne priče iz ranih dana opatijske turističke povijesti oživjele su sinoć pred očima tisuća posjetitelja koji su se zatekli u centru Opatije. Manifestacija Carski grad ponovo je na opatijske ulice izvela kočije i oldtimere umjesto modernih jurilica, krinoline i frakove umjesto kratkih hlača i ljetnih haljinica te predstavila brojne likove iz udžbenika koji su posjećivali Opatiju.

S tisućama posjetitelja družili su se braća Lumiere, Albert Einstein, James Joyce, Gustav Mahler, Andrija Mohorovičić i Drago Gervais, ali i ribari, barkajoli, kupači u starinskim kostimima te ostali pučani iz nekadašnje opatijske svakodnevice.

Putovanje kroz povijest začinila je glazba i ples, jer svoje su nastupe održali Martina Majerle Trio, Klapa Volosko, Zasedba Kranjci, Kvartet Veljak, Voljen Grbac, majstori klasične glazbe Srećko Valušek, Ivan Bošnjak, Alberto Surina, Mihalj Ivković, Iva Katarinčić te Esperanza i Claudio Frank, dok su tradicionalne plesove Austro-Ugarske monarhije predstavile stotine plesača iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije.

Kako je izgledao ovaj opatijski vremeplov, provjerite u fotogaleriji i video-prilogu.

Carski Grad Je Tisuće Posjetitelja Uveo U Rane Dane Opatijske Turističke Povijesti

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!