FOTO/VIDEO Članice KUD-a Učka predstavile se fenomenalnim koncertom od Ronjgova do opernih arija @ Matulji

Kroz Ljetnu rapsodiju, isprepletala se poezija kroz melodiozne recitacije naše poetese Rajke Jurdane – Šepić, kao i emotivne interpretacije pop glazbe u izvedbi Karle Pupis, Lucije Rajnović i novog imena na lokalnoj glazbenoj sceni, kvarteta 4 Soprana, a gledatelji su imali privilegiju čuti premijerno pjesmu ‘Ruža od vetri’, koju će 4 Soprana izvesti na festivalu MIK 2020 u Rijeci.

Rajka Jurdana Šepić

Matulji – Kad KUD Učka nešto pripremi dokaže nam da su do vrha Učki i još dva prsta zgora, i kad mislite da je tako, oni nas demantiraju i pokažu da nisu na samen vrhe već dva skalina zgora, poručila je Eni Šebalj na samom kraju koncerta te najbolje sažela večer koju su nedavno Učkarice pripremile svojoj vjernoj publici.

Koncertom nazvanim „Ljetna rapsodija 2020 – Od Ronjgova do opernih arija“ publici u matuljskom Amfiteatru predstavile su se Učkarice te gošće Lucija Rajnović, Karla Pupis, Katarina Toplek, zatim Saša Matovina koji je ujedno i umjetnički voditelj te Mateo Žmak koji je bio zadužen za klavirsku pratnju dok je publiku kroz programa vodila Rajka Jurdana Šepić koja je ujedno i odrecitirala nekoliko pjesma.

Koncertni program obuhvatio je različite žanrove glazbene umjetnosti, ali nije slučajno započeo glazbenim izričajem istarskog melosa koji je okosnica umjetničkog stvaralaštva ženskog zbora KUD-a Učka Matulji s obzirom na to da je maestro Leo Ivančić bio učenik Ronjgova.

4 Soprana

– Moji dojmovi su fantastični. Još vavek san uzbuđena i oduševljena, kako sam uostalom bila i tijekom cijelog koncerta. Nadam se da smo pružili neš novo i malo neuobičajeno. Ove godine, u kojoj obilježavamo 140. obljetnicu rođenja i 60. godišnjicu smrti vrsnog skladatelja, melografa i glazbenog pedagoga I. M. Ronjgova, Učkarice s velikim ponosom i zadovoljstvom, odale su posvetu ocu naše zavičajne glazbene baštine. Također, kroz ovu Ljetnu rapsodiju, isprepletala se poezija kroz melodiozne recitacije naše poetese Rajke Jurdane – Šepić, kao i emotivne interpretacije pop glazbe u izvedbi Karle Pupis, Lucije Rajnović i novog imena na lokalnoj glazbenoj sceni, kvarteta 4 Soprana, a gledatelji su imali privilegiju čuti premijerno pjesmu ‘Ruža od vetri’, koju će 4 Soprana izvesti na festivalu MIK 2020 u Rijeci. Da bi ugođaj tijekom večeri bio još potpuniji, pobrinuli su se vrhunski operni solisti; sopranistica Katarina Toplek iz HNK Osijek i bariton Saša Matovina iz HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, dok je za instrumentalni dio programa, bio zaslužan odličan mladi glazbenik, Mateo Žmak. Mislim da je publika uživala i hvala joj što je došla u ovom broju, istaknula je predsjednica KUD-a Učka Doris Stanić uz zahvale.

Katarina i Mateo

– Bilo mi je fenomenalno i počašćena sam što su me zvale u goste. Drago mi je što je došlo ovoliko ljudi koji podržavaju ovakvu vrst glazbe poručila je Katarina Toplek, gošća iz Osijeka dok svoje zadovoljstvo nije skrivao ni umjetnički voditelj Saša Matovina.

– Uvijek je lijepo okončati ljeto s ovakvim koncertom. Cure iz KUD-a Učka su radišne, talentirane i posvećene tome što rade. Izvele su jedan raznolik koncert da i mi i publika budemo zadovoljni, rezimirao je Saša Matovina.

Ljetna Rapsodija KUD-a Učka Matulji – Učkarice I Gosti Poveli Publiku Na Glazbeno Putovanje ‘Od Ronjgova Do Opernih Arija’

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!