FOTO/VIDEO Opatija bolje prošla od Atalante, Dinamo u daljnju fazu natjecanja @ Kantrida

Tekst: Anto Ravlić

Opatija može biti ponosna na svoj ogled s Dinamom koji je praktično nastupio u najboljem sastavu.

Rijeka – Opatija je bolja od Atalante. Od Dinama su Opatijci dobili tri gola, a trećeplasirana ekipa talijanskog prvenstva četiri. Usprkos porazu u osmini finala kupa, Opatija može biti ponosna na svoj ogled s Dinamom koji je praktično nastupio u najboljem sastavu. Od udarne ekipe koja uspješno plovi Ligom prvaka nedostajalo je tek nekoliko igrača.

U prvom dijelu Opatija je odigrala puno bolje no što sugerira rezultat. Kod prvog gola Dinamo je zabio gol iz akcije. Marin je ubacio, a Kadzior pogađa za 0:1.

No, Opatija je mogla bez drugog i trećeg gola. Drugi je pao iz penala nakon što Vlatkovića u klizećem startu u kaznenom prostoru pogađa lopta u ruku. Treći gol je plod poigravanja obrane Opatije. Teško je protiv Dinama izvući loptu pasovima. Dinamo je imao samo još jednu priliku u prvom dijelu, no Iveša istrčava na 20 metara, izbija nogom i spašava gol. I Opatijci su imali svoje šanse. U 17. minuti Bjelanović puca s 15 metara, no lopta se odbija od bloka Dinama. Opatija je u jednom trenutku digla posjed na 30 posto. U 21. minuti još jedna lijepa kontra crno-bijelih. Digla se i publika.

U 18. minuti dvojbena situacija. Opatijci traže penal nakon starta Perića nad Pejanovićem, no sudac se nije složio s Opatijcima.

U drugom dijelu još jači Dinamo. Ulazi i Olmo. U 49. minuti sudac je, čini se i nakon pregledane snimke, trebao svirati penal nad Bjelanovićem. Četiri minute kasnije Iveša skida zicer. Opatija se hrabro drži, pokušava i igrati. Nema bunkera. Doduše, i Dinamo je spustio tempo. U 78. Bjelanović puca nakon kontre iskosa s 20 metara. Do kraja igra bez igre. Disciplinirana Opatija remizirala je u drugom dijelu.

Opatija – Dinamo 0:3 (0:3)
Stadiona Kantrida
Gledatelja: 2.500
Sudac Zdenko Lovrić (Đakovo)
Strijelci: 0:1 Kadzior (6.), 0:2 Gavranović (28.-11m), 0:3 Gavranović (36.)
Žuti: Bertoša (Opatija)
OPATIJA Iveša, J. Rudan, Jukičić, Vlatković, Bertoša, Malinić (od 68. Kurilić), Glavaš, Furijan, Bjelanović, Bogolin (od 75. T. Rudan), Pejanović (od 66. Lazić)
DINAMO Zagorac, Leovac, Perić, Šutalo, Stojanović, Ivanušec, Marin, Moro (od 46. Đira), Kadzior (od 73. Gvardiol), Hajrović, Gavranović (od 46. Olmo)

Opatija Bolje Prošla Od Atalante, Dinamo U Daljnju Fazu Natjecanja @ Kantrida

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net