FOTO, VIDEO: 'Djevojka s galebom' predstavila se Opatijcima

djevojka_s_galebom…u nastavku teksta pogledajte zanimljiv filmić Davida Kurtija, snimljen na biciklističkoj turi, s kamerom montiranom na kacigi – dok je pedalal po Lungomareu…
…Opatijci su napokon upoznali Jelenu Jendrašić – Djevojku s galebom…
…video isječak se nalazi u nastavku teksta, a fotogaleriju pogledajte klikom na ovaj link…

Opatija – U čast, prvih sto godina od izgradnje Lungomarea, koji u dužini od 12 kilometara spaja Volosko i Lovran, sinoć je u Portiću ispod Umjetničkog paviljona Jurja Šporera upriličena završna večer manifestacije ‘Večeri u Portiću’.
U raznovrsnom kulturnom, zabavnom i gastro programu, pod voditeljskom paskom Marijane Zorić i Dražena Turine Šajete, mnogobrojna publika uživala je zanimljivoj predstavi. Najdojmiljiviji trenutak večeri bilo je predstavljanje gospođe Jelene Jendrašić, ‘prave’ Djevojke s galebom’, koja je 1956. godine bila model kiparu Zvonku Caru, za najprepoznatljiviji opatijski simbol, a svojevrsno iznenađenje priredio je i David Kurti, koji je snimio zanimljiv filmić o obalnom šetalištu, dok je na svojoj biciklističkoj turi, od Voloskog do Lovrana, snimao Lungomare.
U glazbenom dijelu programa nastupili su Betty Jurković, Danijel Načinović, Ante Radnić, Duško Jeličić Dule i Bonaca, Dražen Turina Šajeta, Le Salpé, Mihalj Ivković na harmonici, te učenici glazbene škole Tarla, članovi Kluba 60 plus te animatorice Liburnia riviera hotela.
Gastronomsko umijeće prezentirala je druga hrvatska masterchefica Srđana Jevtić, uz pomoć učenika Ugostiteljske škole i ravnatelja Damjana Miletića. Zajedničkim snagama osmišljen je prigodni meni na temu na temu Lungomara, u kojem su uživali svi prisutni.
Poseban pečat, onaj za trajno sjećanje, dala je Marina Prijatelj iz Ateliera Ecostyle, prezentacijom unikatnih suvenira pod nazivom ‘Opatijski suveniri – Lungomare’.
djevojka_s_galebom_01
Lungomare – Brzi vodič

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!