FOTO, VIDEO: Dojmljiv nastup KUD-a Učka kao vrhunac Dana kulture @ Matulji

matulji dani kulture_2014

Pred sam početak koncerta otvorena je u crkvi i izložba Likovne udruge Matulji čiji su se članovi predstavili radovima sakralnih motiva. Dojmove s ovog događanja možete provjeriti u velikoj fotogaleriji.

promocija_knjige_posebne_proljetne_ponude_robert_vrbnjak_2014_matulji

Matulji – Dani kulture u Matuljima nastavili su se sinoć samostalnim koncertom članica zbora KUD ”Učka” koji su pred brojnim auditorijem u matuljskoj crkvi Krista Kralja izveli šarolik repertoar na kojem su se našle skladbe glazbene tradicije ovog područja, ali i naslovi stranih skladatelja.

Pod vodstvom maestra Saše Matovine, zbor je predstavio i dio repertoara kojim će se predstaviti na svjetskom natjecanju zborova koje će se održati 25. rujna u talijanskom Riminiju. Kako je izgledao koncert, provjerite u velikoj foto-galeriji koju smo pripremili, kao i u video-prilogu u nastavku.

Pred sam početak koncerta otvorena je u crkvi i izložba Likovne udruge Matulji čiji su se članovi predstavili radovima sakralnih motiva.

matulji dani kulture (16)

Dani kulture Matulja danas će završiti velikim koncertom klapa, zborova i soliste sa područja Općine Matulji, koji će se također održati u Crkvi Krista Kralja s početkom u 20 sati, a nastupit će Zvonejski kanturi, Ženska klapa ‘‘Rožice’‘ Šapjane, Klapa ‘‘Skalin’‘ Frlanija, Mješoviti pjevački zbor ‘‘Štorija’‘ Rukavac , ‘‘Žejanski kntaduri’‘ te kao solist Antonio Krištofić.

Uz glazbeni dio, predstavit će se i matuljski umjetnici na prigodnim izložbama – u subotu će se, neposredno pred koncert, u crkvi postaviti izložba Likovne udruge Matulji čiji će članovi izložiti sakralne motive, a u nedjelju će se u 19.30 sati u holu općinske zgrade održati otvorenje izložbe Likovne udruge Interinova Matulji.

Podsjetimo, Dani kulture zapravo su započeli još u četvrtak, predstavljanjem knjige matuljskog pisca Roberta Vrbnjaka. Zbirku pripovijetki ‘‘Poduke iz posebne proljetne ponude’‘ uz autora je predstavila i književna kritičarka Kristina Posilović, a promociju je gitarom popratio mladi gitarista Jakov Uher. Dojmove s ovog događanja možete provjeriti u velikoj fotogaleriji.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi
Video: Zoran Ventin / ArtFilm

error: Content is protected !!