FOTO, VIDEO: Dok je pusta situacija ni gusta – Podizanje pusne bandijeri i pusta Plenko Anemiko @ Mošćenice

Kako je protekla primopredaja općinskog ključa, u posebno dekoriranom ulazu u stari grad, pogledajte u velikoj fotogaleriji te priloženom video isječku u nastavku teksta…

Mošćenice – Nakon dva ženska pusta, Ajfonice i Čokolinde na pale ponovo visi muški pust – glavom i bradom – Plenko Anemiko, ali i nova pusna bandjera čime su pusni judi općine Mošćenička Draga sinoć obilježili ulaz u peto godišnje doba.

Predavanje općinskog ključa prošlo je uz uobičajeni škerci, kojeg je općinski načelnik Riccardo Staraj uručio najpoznatijem živom pustu – Gobotu – čime su vlast službeno preuzele maškare.

– Lepo smo počeli i puno ćemo delat si skupa. No, prišlo je vreme da vlast predan pusnen juden na dva meseca. Karneval va Drage i va celoj općine je važan, a ovo leto je posebno važno, aš slavimo 50 let spaljivanja rakete, za ča je zaslužan Edi Dešković ki je i donesal tu ideju z Amrike pred pola stoljeća. Prva raketa s kun se šlo na Korzo je imela 5 metar, a sada ima 25 metar, tako da je napredak i više nego vidljiv. Za 50 let van pusni odbor, turistička zajednica i općina Mošćenička Draga pripremaju neš velebno, da na poseban način obilježimo 50 let. Pridite na Pepelnicu, 6. marča da vidite ča smo parićali za 50 let. Za kraj ću finit s uzrečicom ‘dok je pusta situacija ni gusta’ za ku je zaslužan naš Edo Adulmar, rekao je Riccardo Staraj, općinski načelnik prilikom primopredaje ključa te najavio da će se Kandalora, povijesni dan Mošćenica, održati 2. veljače s tradicionalnom predstavom po Starom gradu u skraćenoj verziji….

Kako je protekla primopredaja općinskog ključa, u posebno dekoriranom ulazu u stari grad, pogledajte u velikoj fotogaleriji te priloženom video isječku u nastavku teksta…

Dok Je Pusta Situacija Ni Gusta – Podizanje Pusne Bandijeri I Pusta Plenko Anemiko @ Mošćenice

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!