FOTO, VIDEO: Dok je pusta situacija ni gusta – Va Mošćenicah visi Čokolinda

dizanje_pusta_cokolinda_moscenice_2017_gobo_4_01

Kako je protekla primopredaja ključa te podizanje pusta i bandijere, pogledajte u priloženom video isječku u nastavku teksta i u velikoj fotogaleriji na ovom linku

dizanje_pusta_cokolinda_moscenice_2017_gobo_5_01

Mošćenice – Dizanjem pusne bandjeri i prvog ženskog pusta, pusni judi općine Mošćenička Draga jučer su ušli u peto godišnje doba.

Ni temperature u pristojnom minusu praćene burom nisu omele brojne ljubitelje pusta da se podruže i zabave u centru mjesta uz fritule, sokove i kuhano vino.

– Sako leto je muški, i do sad smo ih imeli mac i zato smo ovo leto storili jedan presedan, a to je da će pust bit ženska. Nema više muškeh, aš se trpe i pate, a sada neka malo i ženske vide kako to zgleda. Ovo leto smo malo razmišljali, jedno pol ure kad smo zmozgali da će se ovo leto pust zvat Čokolinda, napomenuo je u uvodu predstavnik pusnega društva.

dizanje_pusta_cokolinda_moscenice_2017_gobo_6

Ove godine Gobo se vratio s mjeseca i produžio na skijanje u Austriju, a na njegovo mjesto uskočio je Marino Krnetić nakratko prekinuvši zasluženu mirovinu – uz parolu ‘dok je pusta situacija ni gusta’.

Predavanje općinskog ključa prošlo je uz uobičajeni škerci, kojega je zamjenik općinskog načelnika Riccardo Staraj uručio najpoznatijem živom pustu – Gobotu – čime su vlast službeno preuzele maškare.

dizanje_pusta_cokolinda_moscenice_2017_gobo_01

– Došao sam uručiti ovaj psihodelični ključ, jer nam je zabava i to ludilo jedino ostalo u današnjem vremenu, napomenuo je Riccardo Staraj uz zahvalu svim pusnim ljudima koji njeguju karnevalsku tradiciju i običaje.

Kako je protekla primopredaja ključa te podizanje pusta i bandijere, pogledajte u priloženom video isječku u nastavku teksta i u velikoj fotogaleriji na ovom linku
.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!