FOTO/VIDEO Dr. Fric i Topnički dnevnici stvorili uvertiru za žestoke melodije: Započeo Empeduja PUNK Festival

Pod motivom Punk Against Racism i u okviru projekta Kantrida Europski kvart kulture FKK 2020, okupili su se „na morskome plavom žalu“ vrlo zanimljivi bendovi iz Rijeke i Zagreba. Kao uvod u punk „nove generacije“ nastupio je jedan hrvatski punkerski „prvoborac“ – Nenad Marjanović dr. Fric iz kultnog pulskog benda KUD Idijoti.

Rijeka – Punk ne samo da nije mrtav, već je živ, žilav i živahan, što je dokazalo i jubilarno peto izdanje Empeduja PUNK festivala započelo sinoć na plaži Bivio. Pod motivom Punk Against Racism i u okviru projekta Kantrida Europski kvart kulture FKK 2020, okupili su se „na morskome plavom žalu“ vrlo zanimljivi bendovi iz Rijeke i Zagreba.

Opuštajuća sparina vrele kolovoške večeri uz šum valova bila je sjajan kontrast žestokim rifovima i nabrijanim stihovima kojima su se predstavile grupe CC i Besni pacov iz Zagreba te Finta de mona i Bible Thrower iz Rijeke. Festival se nastavlja i večeras, kada će na istom mjestu nastupiti zadarska Alergija, varaždinski Gemišt, pulski Immobile i riječki Last baraž.

Kao uvod u punk „nove generacije“ nastupio je jedan hrvatski punkerski „prvoborac“ – Nenad Marjanović dr. Fric iz kultnog pulskog benda KUD Idijoti. No, ovog puta ne s basom, već s knjigom u ruci. Naime, Marjanović je u Empeduji predstavio svoju knjigu „Topnički dnevnici“, napisanu tijekom prvog vala korona-krize i to, kako je otkrio – isključivo na mobitelu!

Nakon knjige „Život s Idi(j)otima“, u novom je djelu dr. Fric prenio neke osobnije stavove i događaje, otkrio i ljude koji su obilježili njegov život, ali su se držali izvan „svjetla pozornice“. Uz Marjanovića, kao autori priča u knjizi pojavljuju se Predrag Ličina, Željko Čačija, Ognjen Tvrtković, Vladimir Stakić i Ernest Marinković  koji je ujedno bio i moderator jučerašnjeg predstavljanja.

Dr. Fric I Topnički Dnevnici Stvorili Uvertiru Za žestoke Melodije: Započeo Empeduja PUNK Festival

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

error: Content is protected !!