FOTO/VIDEO Drva za ogrjev kao savršena kulisa – Otvorena izložba ‘Va jednoj zimskoj noće’ braće Gudac @ Rukavac

Glavni motiv bila je silueta zeca koja je postala svojevrsni lajtmotiv ove nesvakidašnje izložbe…

Rukavac – Martin Josipović i njegovi ‘prijatelji pomagači’ centralne su figure zanimljive izložbe koju su postavila kreativna braća Gudac. Naime, težak fizički rad na pripremi drva za ogrjev u njihovoj ‘bazi’ smještenoj na Lisinskoj cesti na predjelu zvanom Kremejnica, ali i jedan poseban motiv zeca koji je Martin dobio piljenjem drva, inspirirao je Jerka i Vladimira Gudca da naprave prijevod kultne dječje pjesmice na čakavski i izložbu nazovu ‘Va jednoj zimskoj noće’.

Priprema kataloga

– Na dan kad smo došli fotkat u jednom momentu sam uočio ‘sliku’ zeca. Ionako imam posebne interese za neke mrlje kada sam uočio profil zeca, ali cijela atmosfera me podsjetila na neku dječju idilu, i na pamet mi došla pjesma ‘Zeko i potočić’ koju sam malo isfantazirao i preveo na čakavštinu. U biti, to je neka poetska varijanta ljetnih priprema zaliha za zimu, istaknuo je Vladimir Gudac.

Njegov brat i koautor izložbe Jerko Gudac svoj pogled na ovu umjetničku priču pretočio je u pjesmu, u kojoj je naveo kompletnu priču te spomenuo sve aktere ove zanimljive izložbe – uključujući i divega prasca ki je Martinu vas konpir pojil ki je bil posajen zdola pilotini.

Silueta zeca od koje je sve krenulo

Svoje zadovoljstvo druženjem i izložbom nije skrivao ni Martin Josipović koji je bio sjajan domaćin.

– Ovdje sam radio, kada su naišli Jerko i brat te napravili sjajne fotografije. Sve ovo nam je bio veliki gušt za pripremiti jer nije problem prekinut posao kada su u pitanju dobri prijatelji, poručio je Josipović.

Jerkova ‘izjava’

Uz autore i aktere na otvorenju su bili prisutni prijatelji i stalni gosti Martinove šumske baze, ali i gosti iz Gorskog kotara te Rukavca, koji su uz roštilj obilježili premijernu izložbu na Lisinskoj cesti.

Da sve ostane autentično pobrinuli su se autori, pa je tako publika umjesto kataloga kući ponijela malu cjepanicu na kojoj su bili ispisane generalije o izložbi. Što smo zabilježili provjerite u video isječku i velikoj fotogaleriji u nastavku teksta…

Otvorena Izložba ‘Va Jednoj Zimskoj Noće’ Braće Gudac @ Rukavac

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!