[FOTO/VIDEO] Dule o spontanoj Balinjeradi: ‘Judi su sami prišli, znaju kad je Balinjerada kot ča znaju kad je Božić’

Došli su spontano. Niš ni bilo organizirano. Oni znaju kad je Balinjerada, isto kako znaju kad je Božić, kazao je „tata“ Balinjerade Duško Jeličić Dule, čija je supruga Silvana otkrila kako je večer prije bio uzbuđen „kot otrok“ i da ni spal prije Balinjerade.

Opatija – Lontošnja nedeja po tradiciji dugoj gotovo četiri desetljeća dan je kada se održava Balinjerada. Pa tako je bilo i danas, kada se 38. Balinjerada službeno nije održala, ali neslužbeno je itekako bila proslavljena.

– Balinjerada u judima pobuđuje kreaciju. Došli su spontano. Niš ni bilo organizirano. Oni znaju kad je Balinjerada, isto kako znaju kad je Božić, kazao je „tata“ Balinjerade Duško Jeličić Dule, čija je supruga Silvana otkrila kako je večer prije bio uzbuđen „kot otrok“ i da ni spal prije Balinjerade.

Slavljeničku, spontanu Balinjeradu nije pokvarila niti kiša, prva u dugoj povijesti „najluđe utrke na svijetu“.

– Znaš zaš daži danas? Danas će se izdažit za seh oneh 37 let ke ni dažilo, rekao je Dule, uz kojeg su danas na „startnom mjestu“ kod hotela Pariz bili Silvana, Barbara, Jeletić, ekipa iz DS&PD, Gojko, Tiho, na pozaune Žele, na armunike Salpa i svi oni ki štimaju užancu i vole Balinjeradu.

Balinjerada Jača Od Dažja I Korone – Održano Spontano Okupljanje I Kalevanje

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!