ERSTE AD

FOTO/VIDEO Dvostruki strijelac Andrijašević donio Rijeci pobjedu nad Istrom

Istrijani su pokazali da se ne predaju lako i dvije minute nakon drugog pogotka Andrijaševića, onog iz penala, smanjili su na 2:1 i tako osigurali neizvjesnu završnicu.

Nije išlo…

Rijeka – Triput je – triput! Toliko je pokušaja, naime, igračima u bijelom dresu trebalo da iz jedanaesterca matiraju vratara Istre 1961. U 62. minuti utakmice Štefulj je ubacio u gostujući šesnaesterac, Bosančić je gurnuo Čolaka i Jović je pokazao na bijelu točku. Čolak je preuzeo odgovornost, Majkić je pogodio stranu i obranio udarac, a sudac Fran Jović pokazao je ponovo na bijelu točku jer je golman Istre prerano izašao s gola.

Ponovni pokušaj donio je identičan rezultat: Majkić je još jednom obranio penal Čolaku, a sudac je ponovo pokazao na bijelu točku jer je Majkić još jednom izašao s gola prerano. Nakon toga, Čolak je predao loptu Andrijaševiću koji je pogodio i povećao domaće vodstvo na 2:0.

Činilo se da je to kraj utakmice u kojoj je Rijeka rano povela, pogotkom Andrijaševića već u 13. minuti. Franko je primio loptu na 20 metara potegnuo i lopta je završila u mreži. No, Istrijani su pokazali da se ne predaju lako i dvije minute nakon drugog pogotka Andrijaševića, onog iz penala, smanjili su na 2:1 i tako osigurali neizvjesnu završnicu.

Ključ neizvjesnosti bio je gostujući vratar koji je bio najčvršća karika igre Istre 1961. Rijeka je u prvom poluvremenu uglavnom boravila na polovici Istre, ali bez previše prilika. U sedmoj minuti Štefulj je ubacio, Čolak je pucao glavom, ali Majkić je bio siguran. Nakon pogotka Rijeke prva je prijetila Istra. U 23. minuiti Prskalo je kratko odbio ubačaj, Stefan Lončar je opet ubacio, ali nikoga nije bilo na drugoj vratnici. U 31. minuti uslijedio je sjajan prodor Sanea, prošao je uz gol crtu ušao u kazneni prostor, ali Prskalo je odlično reagirao.

Šest minuta kasnije Raspopović je odlično ubacio, ali Čolak nije dobro reagirao.  U 42. minuti Andrijašević je odigrao za Pavičića koji je sjajno gurnuo za Čolaka. Uslijedio je udarac s 15 metara, ali Majkić je odlično reagirao i zadržao tek minimalno vodstvo domaćina na poluvremenu.

Rijeka je dobro krenula u nastavak. U 50. minuti Pavičić se sjajno riješio pratnje i gurnuo za Čolaka, koji je odigrao za Andrijaševića koji je propustio gurnuti loptu u praznu mrežu. Nakon dva “zapucana” penala Andrijašević je napustio utakmicu, no do kraja ipak nije bilo “veće drame”. Tek u četvrtoj minuti nadoknade Lepinjica je povukao kontru i gurnuo za Yatekea koji je izbio sam pred gol Rijeke, ali Majkić je ponovo bio odličan.

Derbi Della Učka

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!