FOTO/VIDEO Ema Sušanj i Dorian Rubeša otvorili Ritam dvorišta 28. Kastafskog kulturnog leta

Maestralna izvedba ovih mladih harmonikaša potaknula je brojnu publiku ispred Kuće Belice da zapjeva poznate melodije domaćih skladbi i standarde slovenske narodne glazbe izrazito popularne u našem kraju.

Ema Sušanj

Kastav – Mladi harmonikaši, jedanaestogodišnji Dorian Rubeša i četrnaestogodišnja Ema Sušanj otvorili su ovogodišnji Ritam dvorišta koji se održava u sklopu Kastafskog kulturnog leta. Izvrsni instrumentalisti koji su u svojim karijerama višestruko nagrađivani predstavili su se kastavskoj publici s programom koji je trajalo dva i pol sata.

Maestralna izvedba ovih mladih harmonikaša potaknula je brojnu publiku ispred Kuće Belice da zapjeva poznate melodije domaćih skladbi i standarde slovenske narodne glazbe izrazito popularne u našem kraju.

Dorian Rubeša

Večeras je na rasporedu otvorenje izložbe ‘Kvarner 11’ koje će se održati s početkom u 19 sati u Crkvi Sv. Trojice.

– ‘Kvarner – ispod i iznad površine mora i Venercija’, tijekom 10 godina svog postojanja, polako se razvio u međunarodni projekt koji okuplja sve veći broj sudionika. Inicijalno zamišljena kao radionica podvodne fotografije namijenjena studentima Akademije umjetnosti u Novom Sadu, Kvarner (interni naziv radionice) je pokazao da svojim bogatim sadržajem okuplja ne samo stalne sudionike koji mu se vraćaju po nekoliko puta, nego privlači i sve veći broj novih. Ideja organizatora, Ivice Karlavarisa, na najljepši je mogući način spojila profesiju fotografije, izvannastavni rad, posjetu regiji i interaktivnost među sudionicima, napisala je Dr. sc. Dubravka Lazić, red. Prof. u najavi izložbe.

Nedjelja, 21. srpnja nam donosi glazbeno – scensku predstavu ‘Oštija’ koju predstavljaju glumci amateri i profesionalni glazbenici. Predstava je prožeta glazbenim brojevima i simpatičnom konverzacijom u kojoj sudionici oživljavaju stare domaće aforizme Primorja i Kvarnera, a zamišljena je kao interakcija između snimljenih video klipova i žive konverzacije popraćene glazbenim brojevima sudionika predstave. Oštiju donose Zoran Kinkela Mežnjar, Damjan Grbac, Andy Cech, Zoran Ravnić, Dražen Turina Šajeta, Duško Jeličić Dule, Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić…

Ema Sušanj I Dorian Rubeša Otvorili Ritam Dvorišta 28. Kastafskog Kulturnog Leta

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!