FOTO/VIDEO Eros Ramazzotti oduševio Ljetnu pozornicu spektakularnim koncertom za pamćenje

Eros je u prisnoj komunikaciji s publikom dokazao da je izvrsni showman, a brojni fanovi nisu propustili fotografiranje s Erosom. Posebnu posvetu otpjevao je za nedavno preminulu mladu voditeljicu Nadiu Toffa, koja je 13. kolovoza ove godine preminula od tumora. Koncert su obilježile i ekološke poruke kojima je Eros apostrofirao koliko je naša planeta onečišćena.

Opatija – Eros Ramazzotti, talijanski glazbenik koji je odavno „probio“ regionalne okvire i svrstao se u red ponajvećih svjetskih zvijezda, nastupio je sinoć u Opatiji u sklopu svoje svjetske turneje „Vita Ce N’è“ nazvane prema novom albumu objavljenom prošle godine.

Najveći glazbeni spektakl ove godine očekivano je napunio gledalište Ljetne pozornice u kojem se okupilo oko pet tisuća ljubitelja talijanskog mahera ljubavnih balada. Ispunjeni su bili i parkovi oko opatijske otvorene scene, u koje je pitki Erosov pop-rock zvuk privukao mnoge Opatijce i posjetitelje grada koji su tako mogli poslušati (iako ne – i pogledati, što je bilo osobito važno za ženski dio publike) Ramazzottija bez da izdvoje petstotinjak kuna za ulaznicu. Ljetna pozornica spada među manje koncertne prostore na kojima je Ramazzotti – naviknut na „punjenje stadiona“ – nastupio, a upravo veličina prostora stvorila je i posebnu atmosferu u „bliskom kontaktu“ glazbenika na sceni i publike koja je oduševljeno recitirala stihove poznatih pjesama.

— Kako ste? Sretan sam što ste došli na moj koncert, kazao je Eros na hrvatskom u samom uvodu koncerta koji je otvorio s pjesmom ‘Vita Ce N’è’.

Također, Eros je u prisnoj komunikaciji s publikom dokazao da je izvrsni showman, a brojni fanovi nisu propustili fotografiranje s Erosom. Posebnu posvetu otpjevao je za nedavno preminulu mladu voditeljicu Nadiu Toffa, koja je 13. kolovoza ove godine preminula od tumora. Koncert su obilježile i ekološke poruke kojima je Eros apostrofirao koliko je naša planeta onečišćena.

Uz pjesme s novog albuma, na kojem mu gostuju brojni poznati glazbenici kao što je ovogodišnja dobitnica Grammyja Alessia Cara i autor ultimativnog hita prošlog ljeta (Despacito) Luis Fonsi, Eros je na koncertu izveo i brojne hitove po kojima im je postao popularno ime – „Parla con me“, „Fuoco nel fuoco“, „Se bastasse una canzone“, ‘Buon Amore’, ‘O bisognio di te’, „Un altra te“, „Terra promesa“, „Un emozione per sempre“, „Musica e“ i mnoge druge.

Tako su uz nove radove fanovi imali prilike dobiti i dobar presjek opusa talijanskog glazbenika, čija karijera traje više od trideset godina: na scenu je iskoračio 1982. godine singlom „Ad Un Amico“, ali ga je nastup na Sanremu 1984. godine s pjesmom „Terra promesa“ lansirao među najveće talijanske, a zatim i svjetske glazbene zvijezde.

Eros Ramazzotti Oduševio Ljetnu Pozornicu Spektakularnim Koncertom

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!