FOTO/VIDEO Festival koji spaja – Otvoreno 28. Kastafsko kulturno leto

Kako je proteklo otvorenje provjerite u priloženom video isječku i fotogaleriji…

Kastav – ‘Festival koji spaja’ odnosno 28. Izdanje Kastafskog kulturnog leta otvoreno je sinoć tradicionalnim spuštanjem festivalske zastave te prigodnim programom koji su uveličali članovi Muške klape Kastav, kastavski recitatori, glumci i glazbenici, Nina Ravnić, Andrija Frlan, Mirna Rubeša, Tajana Dukić te veseli kastafski glasići pod vodstvom Luke Totara, profesora gitare na Glazbenom odjelu pri OŠ “Milan Brozović”.

Ljetne večeri i živi spomenik što se zove Kastav postali su savršenom pozornicom za bogatstvo kulturnih sadržaja – za predstave, koncerte, književne i čakavske večeri, dramske i glazbene radionice, istaknuli su organizatori na jučerašnjem otvorenju na kojem su uz goste i uzvanike prisustvovali, zamjenik gradonačelnika Grada Kastva, Dean Jurčić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ-a, Sonja Šišić, predsjednica Udruge ‘’Kastafsko kulturno leto’’, Helena Ninković Budimlija te administratorica Udruge ‘’Kastafsko kulturno leto’’, Linda Petrović.

Ovogodišnji program festivala spaja i publiku sa zanimljivim događanjima, ali i povezuje brojne ljude iz Kastva koji žive i rade u ovom gradu te su postali dionicima programskih aktivnosti. Zoran Majstorović vodit će radionicu gitare, a Dragica Stanić i Nina Dukić predvode povratak KKL-a čakavskim korijenima, uz čak tri predstave na „domaćem zajike“ – čakavski mjuzikl „Kažin na 365“ Tajane Dukić, „Tiramola“ Mensura Puhovca te „Oštija“, a održat će se i književna večer „Miće i vele besedi“. Zoran Predin, Nina Bardić, grupa S.A.R.S., Branko Đurić Đuro, Los Caballeros, Sandra Bagarić – samo su neka od poznatih imena koja će sljedećih mjeseci gostovati u „gradu na brege“, a održat će se i radionica glume koju će voditi Olivera Baljak, dok će novo izdanje programa Ritam dvorišta ponovo dovesti glazbu u „skrovite kutke“ diljem Kastva.

Kako je prilikom najave ovogodišnjeg izdanja festivala istaknuo gradonačelnik Kastva Matej Mostarac, ‘ovo je tradicija koja i dalje živi, 28. KKL i s tolikim brojem izdanja rijetko koja manifestacija može se pohvaliti. Posebno mi je drago da iza svega stoji udruga koja je s vremenom prerasla u sustav i djeluje gotovo kao institucija, jer KKL je postao brend Kastva koji je visoko postavio letvicu kvalitete i s kojim se uspoređuju drugi festivali. Ovogodišnji moto „festival koji spaja“ osobito je dobro izabran jer smo u Kastafsko kulturno leto uvezali i niz drugih kulturnih programa koji se odvijaju u gradu, kao što je, primjerice, Festival gitare ili Jerry Ricks Blues Festival koji vjerujem da je kvalitetom programa i trajanjem među najboljima u Hrvatskoj’.

Festival Koji Spaja – Otvoreno 28. Kastafsko Kulturno Leto

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!